Home / / Meesters en Gezellen in de Grote kerk Dalfsen

Meesters en Gezellen in de Grote kerk Dalfsen

DALFSEN – Het koorproject Meesters en Gezellen gaf afgelopen vrijdag, voor de negende keer en voor een bijna volle kerk, een prachtige voorstelling. Het betrof een concertserie van jonge professionele zangers met ervaren collega’s van het Ensemble Aedes (Frankrijk). Tijdens twee repetitieperiodes bereidden de zangers, onder leiding van Mathieu Romano, een ambitieus a capella repertoire voor. Deze uitdagende concertserie wordt in zeven Nederlandse steden gebracht.

Leren ensemble zingen

Het project Meesters en Gezellen werd in 2011 gestart om professioneel opgeleide, jonge (solo)zangers te bekwamen in het ensemble zingen; het samen zingen in een koor. Enkele maanden voorafgaand aan de repetities kunnen jonge, getalenteerde zangers uit heel Europa zich aanmelden voor de audities van dit project. Na de selectie blijven er twintig ‘Gezellen’ over.

Eigen koorcultuur

Ieder land heeft zijn eigen koorcultuur. Vorig jaar nam de dirigent van het Helsinki Kamerkoor, Nils Schweckendiek zijn ‘eigen Meesters’ mee. Hetzelfde gold dit jaar voor de Franse dirigent; hij nam eveneens (vier van) zijn eigen Meesters mee. Iedere stemgroep bestond uit één Meester en vijf Gezellen. In een aantal oefendagen smeedde de dirigent, de Meesters en Gezellen tot een koor met een prachtige samenklank. Door de alom geroemde akoestiek van de Grote Kerk in Dalfsen kwam het goed tot zijn recht en kon men genieten van hoogstaand koormuziek.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

Felicitaties voor diamanten echtpaar Stad – Jansen

BEERZERVELD – Burgemeester Hans Vroomen heeft het echtpaar Stad – Jansen op 28 april gefeliciteerd …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.