Love Dokters op bezoek bij het Agnieten College

NIEUWLEUSEN – Op Valentijsdag kregen de leerlingen van het Agnieten College bezoek van de Love Dokters. “De perfecte gelegenheid om jongens en meiden voorlichting te geven over de liefde en alles wat daarbij komt kijken”, zegt jongerenwerker Hendrik Jan van den Berg. De Love Dokters kwamen langs om alle vragen over liefde en seksualiteit te beantwoorden.

Jongeren staan rond de Love Dokters en luisteren aandachtig. Lachend, zenuwachtig en voorzichtig wordt er gereageerd. Giechelend worden de bloemen met de ‘vrij-kaartjes’ besproken onder de meiden. Daarop staat informatie over seksualiteit, sexting en alles daaromheen. De jongens reageren stoer en luidruchtig. “Het gaat er niet altijd om hoe de reactie nu is. Het gaat ons erom dat jongeren preventief wat van ons mee krijgen. Misschien dat dit alles nu nog niet voor hen van toepassing is, maar mocht het zover zijn dan hopen wij vanuit het jongerenwerk dat de jongeren terugdenken aan ons ‘vrij-kaartje’. Daarnaast is het belangrijk om dit thema toch bespreekbaar te maken.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.