Lezing over het College voor de Rechten van de Mens in Nederland

DALFSEN – In de week van 9 tot en met 14 maart wordt weer de jaarlijkse landelijke collecte voor Amnesty International gehouden. In Dalfsen wordt die collecte-campagne traditioneel afgetrapt met een informatieve avond over mensenrechten. Voorgaande jaren kwamen daarvoor vreemdelingenrechter John Bouwman, hoogleraar mensenrechten Egbert Myjer en Amnestydirecteur Eduard Nazarski.

Voorzitter Adriana van Dooijeweert

Dit jaar komt de voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens (Adriana van Dooijeweert) op bezoek. Zij komt vertellen over de taken en werkzaamheden van dit College in Nederland. De avond wordt dit jaar gehouden op woensdag 4 maart 2020 in zalencentrum ‘De Overkant’, Kerkplein 22 te Dalfsen. De avond begint om 19.30 uur. Vanaf 19.15 kunt u binnenlopen. De entree is gratis.

College voor de Rechten van de Mens

Hoewel Amnesty International zich meestal richt op misstanden in het buitenland, beschikt ook ons eigen land over een College voor de Rechten van de Mens, als onafhankelijk toezichthouder op de toestand van de mensenrechten. Dit College adviseert de overheid gevraagd en ongevraagd over de toestand van de mensenrechten in Nederland. Daarnaast doet het College ook uitspraken in individuele zaken over gelijke behandeling vanwege geslacht, leeftijd, huidskleur, religie, seksuele geaardheid of vanwege beperkingen of chronische ziekte.

Adriana van Dooijeweert

Sinds 1 september 2015 is Adriana van Dooijeweert voorzitter van het College voor de Rechten van de Mens. Daarvoor was zij voorzitter van de Adviescommissie voor Vreemdelingenzaken. Daarnaast is zij bijna dertig jaar werkzaam geweest als rechter en coördinerend vice president in verschillende sectoren van de rechtbanken in Den Bosch en Den Haag.

Collecteweek 9 – 14 maart 2020

Met deze thema-avond geeft de werkgroep Amnesty International Dalfsen de aftrap voor de collecteweek van 9 tot en met 14 maart. Ook in Dalfsen en omgeving gaan dan weer tientallen collectanten langs de deuren gaan. Deze collecte-opbrengst is heel belangrijk voor Amnesty, om op te kunnen blijven komen tegen schendingen van fundamentele mensenrechten. Amnesty neemt namelijk geen subsidies aan, omdat zij onafhankelijk van overheden wil kunnen opereren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.