Koormuziek van vrouwelijke componisten

VILSTEREN – Op zondag 8 maart om 15.00 treedt het Kamerkoor Canteklaer uit Enschede op in de Willibrorduskerk in Vilsteren. Op het programma staan werken van vrouwelijke componisten door de eeuwen heen. Het concert begint om 15.00 uur en de toegangsprijs bedraag 10 euro. Jongeren t/m 18 jaar hebben gratis toegang.

Door de eeuwen heen hebben heel wat vrouwen muzikale composities geschreven. Dat zij veel meer dan hun mannelijke collega’s moesten strijden voor erkenning, behoeft geen nadere uitleg. Alle redenen om hen op 8 maart, Internationale Vrouwendag, een hommage te brengen. In dit concert zullen alleen werken van vrouwelijke componisten ten gehore worden gebracht.

Het gemengde Kamerkoor Canteklaer bestaat uit ongeveer 24 geschoolde amateurzangers en zingt muziek uit verschillende stijlperioden. Sinds 2000 staat het onder leiding van de dirigent Iassen Raykov. Nadere bijzonderheden over het koor zijn te vinden op www.canteklaer.nl. Over het leven en werken van de dirigent is meer te lezen via www.iassenraykov.com.

Dit concert maakt deel uit van de serie landgoedconcerten Vilsteren. Elk winterseizoen worden er drie huiskamerconcerten in het landgoedcentrum gegeven en vijf concerten met koren in de Willbrorduskerk. Voorafgaand aan het concert kan gewandeld worden over het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de toegang van het landgoedcentrum, Vilsterse Allee 1d te Vilsteren. Na afloop van het concert is het landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit met een drankje bij het knapperende haardvuur.
Laatste concert van dit seizoen: 19 april 2020 in het Landgoedcentrum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.