Kennismaken met Mindfulness

OMMEN – Op 17 maart start Impluz met de training ‘kennismaken met Mindfulness’ in de Vechtstreek (locatie Ommen). De cursus heeft als doel mensen te laten kennismaken met Mindfulness, te leren om meer aanwezig te zijn in het ‘Nu’, waardoor stress kan verminderen en er meer rust en kalmte kan ontstaan.

In het dagelijkse leven worden er vaak veel eisen aan mensen gesteld. Op het werk en thuis, in het gezin en in het sociale netwerk. Hierdoor leven we vaak met een grote snelheid. Dit kan als gevolg hebben dat signalen van (hoge) stress worden genegeerd of zelfs niet meer als signalen worden herkend. Gevolg kan zijn dat iemand overspannen raakt, in een burn-out terechtkomt, maar ook een depressie kan ontstaan. Mindfulness heeft bewezen het psychisch welbevinden te verbeteren en leert mensen adequater omgaan met bijvoorbeeld chronische pijn, stress en somberheid.

De training bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur en bestaat vooral uit het oefenen van de Mindfulness oefeningen zoals adem- en bewegingsoefeningen. Ook worden ervaringen uitgewisseld welke opgedaan worden tijdens de oefeningen. De training gaat van start op 17 maart van 19.00 tot 21.00 uur in Zalencentrum De Kern in Ommen. Overige data zijn: 24 en 31 maart en 7 april.

Voor meer informatie en/of aanmelden kan er contact opgenomen worden met het secretariaat van Impluz. info@impluz.nl. 0570 604900. Of via de website www.impluz.nl/cursussen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.