Intiem Russisch koorconcert in Vilsteren

VILSTEREN – Op zondag 9 februari om 15.00 uur zal het Klein Byzantijns Koor uit Utrecht optreden in de Willibrorduskerk in Vilsteren. Op het programma staan liturgische werken van Russische componisten. Het concert begint om 15.00 uur en de toegangsprijs bedraagt 10 euro. Jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang.

Het Klein Byzantijns koor uit Zeist wordt gevormd door ongeveer 25 mannen en vrouwen. Het zingt vooral liturgische liederen uit de Russisch orthodoxe traditie, psalmen en gebeden die door bekende en minder bekende componisten op muziek zijn gezet. De muziek wordt à capella (zonder begeleiding) gezongen en gedirigeerd door koor- en orkestdirigent Ilia Belianko.

Op het programma staan indrukwekkende en ontroerende werken, waarvan sommigen bekend, zoals de koorstukken uit de liturgie van St Johannes Chrysostomus opus 41 van Tsjaikovski en het Benedictus van Rachmaninov. Daarnaast worden werken van Trisagion, Tsjesnokov, Archangelski, Sviridov en Bortnianski ten gehore gebracht.

Dit concert maakt deel uit van de serie Landgoedconcerten Vilsteren (voor nadere informatie: www.landgoedvilsteren.nl). Voorafgaand aan het concert kunnen de benen gestrekt worden op het landgoed. Wandelroutes zijn te vinden in het landgoedcentrum. Na afloop van het concert is het sfeervolle landgoedcentrum geopend voor een gezellige nazit, bij het altijd knapperende haardvuur. Het landgoedcentrum is gelegen aan de Vilsterse Allee 1d in Vilsteren.

www.kleinbyzantijnskoor. nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.