Ingezonden brief: ‘Je krijgt de indruk dat je bedonderd wordt’

De redactie van het Ommer Nieuws en de Dalfser Courant ontving bijgaande open brief, geschreven door T.M. Burgler met het verzoek tot plaatsing.

Open brief aan het gemeentebestuur van Dalfsen

Bij vele (of alle) Dalfsenaren viel vlak voor het afgelopen weekend het jaarlijkse cadeautje van de GBLT in de bus. Leuk zo vlak voor het weekend?……………….een aanslagbiljet van de GBLT. Joepieeee!

De belastingontvanger van een aantal gemeenten en waterschappen boert goed, jaarlijks wordt er winst gemaakt op de opgelegde belastingen. De gemeenten en waterschappen verschuilen zich comfortabel en veilig achter deze grootincasseerder. Niet zeiken binnen de dijken van de aangesloten waterschappen en veilig voor het verwensen binnen de gemeentegrenzen. Opnieuw zien de inwoners van Dalfsen de lasten stijgen. Ten opzichte van 2018 stijgen ze met 11.8%. De zogenaamde stijging van de kosten in het kader van de WMO en de Jeugdzorg worden afgewenteld op de bewoners van Dalfsen. Stijgingen van meer dan 7% van de OZB ten opzichte van 2019.

Wie van u heeft bedacht dat wij als bewoners van deze gemeente moeten opdraaien voor deze extra kosten? Wie heeft ons als bewoners gevraagd of wij het hier mee eens zijn? U als collegeleden, gemeenteraadsleden en bestuurders van waterschappen zit met uw comfortabele bezoldigingen en onkostenvergoedingen op rozen. Die paar procenten extra doen u op geen enkele manier pijn. Uw besluitvorming met betrekking tot de verhoging van de OZB is en blijft een aanfluiting van bestuurlijke onmacht en vooral niet het opkomen voor de bewoners van deze gemeente die u in uw comfortabele en goed betaalde zetels hebben geholpen. Straks ook nog, op een trickie manier (zie gemeente Gouda) verplicht van het gas af, terwijl in andere landen het gas wordt omarmd. En die nieuwe brug over de Vecht (wie z’n speeltje is dat nu weer?) is het laatste waar de inwoners van deze gemeente (die toch echt groter is dan Dalfsen) op zitten te wachten.

Verkeerde analyses en berekeningen door en van overheidsinstellingen. Je krijgt de indruk dat je bedonderd wordt waar je bij staat. Kortom, tekorten in de Jeugdzorg en WMO dient het college van B & W in Den Haag te verhalen en niet van de banktegoeden van de inwoners van deze gemeente (zie de mening van de directeur van de Vereniging Eigen Huis). Het is niet alleen laf, maar het getuigt ook van bestuurlijke desinteresse en inlevingsvermogen om zo met de eigen inwoners om te gaan.

Die inwoners?………………….die stemmen straks met de voeten.

T.M. Burgler
Nieuwleusen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.