In pyjama en ochtendjas naar school

OMMEN – Wethouder Scheele las tijdens het voorleesontbijt voor uit het boek Moppereend. Het boek voor kinderen is Prentenboek van het Jaar geworden.

De groep van circa vijftien kleuters die zich in de bibliotheek verzameld had, kon de emotie van de eend goed herkennen en bleef aandachtig luisteren. De eend is erg mopperig want de vijver is opgedroogd en ze heeft niemand om mee te spelen. Boven haar hoofd verschijnt een klein grijs wolkje. Ze ontmoet allerlei dieren, maar die spelen spelletjes waar zij als eend niet aan wil deelnemen. Het wolkje boven haar hoofd wordt groter en groter, tot het ‘megantisch’ groot is. Dan wordt de grijze wolk blauw, paars en geel en uiteindelijk zwart en barst er opeens een enorme regenbui los. Alle dieren spelen in de regen en na de regen komt de regenboog in al haar kleuren.

De wethouder, die zelf ook in ochtendjas naar de bibliotheek was gekomen, wist de kinderen te boeien van het begin tot het einde. Na het voorlezen volgde een ontbijt ter afsluiting van de Nationale Voorleesdagen. Deze dagen zijn worden jaarlijks georganiseerd om het belang van voorlezen te onderstrepen, want voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Zo komen peuters en kleuters in aanraking met nieuwe woorden, leren ze hoe een zin opgebouwd is en vergroten ze hun woordenschat én taalbegrip.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.