GroenLinks en ChristenUnie maken zich zorgen: ‘Afname van aantal insecten in Overijssel is dramatisch’

REGIO – GroenLinks en de ChristenUnie willen weten of de provincie Overijssel zich meer wil inzetten op het gebied van ecologisch bermbeheer. Beide partijen maken zich zorgen over de afname van het aantal insecten in Overijssel. “Dit is uit verschillende onderzoeken in het afgelopen jaar gebleken”, zegt Statenlid Renate van der Velden (ChristenUnie). “We zullen op alle fronten in moeten zetten om dit tij te keren.”

“Afgelopen week werd bekend dat van de gemeentelijke bermen slechts 35 procent ecologisch beheerd wordt. Dat kan dus nog beter”, laten beide partijen weten. “We willen dan ook graag weten of de provincie kansen ziet om, samen met gemeenten en waterschappen, nog meer in te zetten op ecologisch bermbeheer.”

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.