Home / Nieuws / GroenLinks en ChristenUnie maken zich zorgen: ‘Afname van aantal insecten in Overijssel is dramatisch’

GroenLinks en ChristenUnie maken zich zorgen: ‘Afname van aantal insecten in Overijssel is dramatisch’

REGIO – GroenLinks en de ChristenUnie willen weten of de provincie Overijssel zich meer wil inzetten op het gebied van ecologisch bermbeheer. Beide partijen maken zich zorgen over de afname van het aantal insecten in Overijssel. “Dit is uit verschillende onderzoeken in het afgelopen jaar gebleken”, zegt Statenlid Renate van der Velden (ChristenUnie). “We zullen op alle fronten in moeten zetten om dit tij te keren.”

“Afgelopen week werd bekend dat van de gemeentelijke bermen slechts 35 procent ecologisch beheerd wordt. Dat kan dus nog beter”, laten beide partijen weten. “We willen dan ook graag weten of de provincie kansen ziet om, samen met gemeenten en waterschappen, nog meer in te zetten op ecologisch bermbeheer.”

 

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.