Gratis verkeerskennis opfrissen in Ommen

OMMEN – Veilig Verkeer Nederland (VVN) organiseert een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Ommen.

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike maken gebruik van de weg, er zijn nieuwe verkeersregels bijgekomen, het is een stuk drukker en verkeerssituaties zijn ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken en nieuwe belijning. In twee bijeenkomsten van ongeveer twee uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van de verkeersveiligheidsorganisatie bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd in opdracht van de provincie Overijssel.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op donderdag 12 maart en de tweede bijeenkomst is op donderdag 19 maart, beide van 14.00 tot 16.00 uur in het Hervormd Centrum, Pr. Julianastraat 8 in Ommen. Belangstellenden worden op beide dagen verwacht. De cursus heeft een informatief karakter, er is geen examen en deelname is gratis.

VVN biedt daarnaast een individuele praktijkrit aan in een eigen auto. Hiervoor wordt een eigen bijdrage van 15,00 euro gevraagd. Met een ritbegeleider wordt een rijvaardigheidsrit van ca. 40 minuten gemaakt. De praktijkrit is puur voor tips en adviezen ten aanzien van de rijvaardigheid, deelnemers kunnen hun rijbewijs niet verliezen.

Aanmelden

Vanwege de grote belangstelling en beperkte capaciteit adviseert VVN u direct aan te melden via www.vvn.nl/agenda of door een e-mail te sturen naar steunpuntoost@vvn.nl o.v.v. VVN Opfriscursus Ommen. Vermeld in de e-mail uw naam, adresgegevens, geboortejaar en telefoonnummer en of u wilt deelnemen aan de praktijkrit. Bel voor meer informatie naar: 0575 – 510 144. Eén week voor aanvang van de cursus ontvangen deelnemers een bevestigingsbrief.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.