Gratis nestkastjes voor inwoners gemeente Dalfsen

DALFSEN – De gemeente Dalfsen deelde afgelopen week 1000 gratis nestkastjes uit aan inwoners uit de gemeente Dalfsen. Het eerste exemplaar werd door wethouder Ruud van Leeuwen op de gemeentewerf in Nieuwleusen uitgereikt aan de heer Gerrit Huffelen.

“Deze krijgt een mooi plekje”, beloofde de ontvanger van het eerste exemplaar. “De actie voor het aanvragen van een gratis nestkastje is zo’n succes geworden dat binnen 28 uur alle 1000 nestkastjes waren aangevraagd”, aldus wethouder van Leeuwen. De actie liep, zolang de voorraad strekte en volgens het principe: wie het eerst komt wie het eerst maalt. De actie was alleen bedoeld voor inwoners uit de gemeente Dalfsen en maximaal één aanvraag per adres.

De vogelkastjes zijn gemaakt door medewerkers van stichting Dalfsen Werkt. Zij hebben Douglashouten planken gebruikt met een verwachte levensduur van tien tot vijftien jaar. Op de volgende locaties werden de kastje afgelopen woensdag uitgereikt: Gemeentewerf Dalfsen (475 stuks), Gemeentewerf Lemelerveld (107), De Wiekelaar Oudleusen (88), Anjerpunt Hoonhort (73) en Gemeentewerf Nieuwleusen 257 stuks. Een nestkastje kan natuurlijk ook zelf gemaakt worden. Zie hiervoor de website van de vogelbescherming

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.