EHS ’85 countert OVC ’21 de vernieling in

  EMMEN – OVC ’21 was ongetwijfeld met een tas vol zelfvertrouwen afgereisd naar Emmen. Koploper KSC werd met de kleinst mogelijke zege het been gelicht en de volgende horde heette EHS ’85. In de thuiswedstrijd had de equipe van Freek Goeree geen enkele moeite met de club uit Emmerhout. Op de kunstmat van Westbroek werd het op een kille zaterdagavond liefst 5-0. Wil de equipe uit Ommen bovenin blijven meedoen, dan mocht het geen averij oplopen tegen de lage middenmoter.

  Op De Weergang konden de bezoekers uit de Vechtstad geen passend vervolg geven aan het excellente optreden tegen KSC. Op de natte en sombere eerste zondag in februari kreeg de ploeg van Freek Goeree les in effectiviteit. Het is allemaal leuk en aardig, misschien wel 65 procent balbezit, negen corners voor en geen een tegen, als je aan het eind van de rit met 3-1 wordt geklopt doe je iets niet goed.

  De equipe uit Ommen begon goed. Na nog geen kwartier ballen slingert rechtsback Rohan van Stegeren de Derbystar hoog de vijandelijke zestien binnen. Ivo Bos wil met een ros zorgen voor opluchting. Zijn rechter zwaait wild omhoog, maar de libero van EHS ’85 mist de bal, die pardoes voor de voeten van Stein Leuninge valt. Een tel later is de linksbuiten het gevierde middelpunt bij de ploeg van Goeree.

  Nu loopt er bij de thuisclub een lastig mannetje rond. Gezien vanuit de perceptie van de tegenpartij. Boy Mestemaker is snel, handig, doelgericht en scalpeerde OVC ’21 een seizoen eerder op de voor hem vertrouwde Weergang. De rechterspits schakelt razendsnel in de vier als Mark Linneman een juweel van een crosspass verzendt. Wesley Haverkort krijgt het rappe manneke toch te pakken. Binnen de beruchte lijnen en onreglementair volgens arbiter Hessler. Linneman mag er vanaf elf meter weer een wedstrijd van maken. Na de thee gaan de volgelingen van Goeree op zoek naar de voorsprong. Ranglijst technisch gezien schiet een remise niet op. Heel OVC ’21 brult en smeekt om een strafschop als Wesley Mulder binnen de zestien onderuit wordt gemaaid. Hessler legt de Derbystar niet op de stip, maar een fractie buiten het strafschopgebied.

  Met nog een kwartier op de klok wordt een schaarse uitval de Vechtdal-bewoners fataal. Mestemaker spurt weg en trekt scherp voor. Richard Fühler toont zich een perfect en dodelijk eindstation. Er volgt een turbulent laatste kwartier. In de slotfase worden de stokken van Leon Mulder onder zijn gat weggemaaid. Een honderd procent stipgevalletje. Hessler ziet alleen een opeenhoping van blauwe en witte hemden. Mulder is boos, laat zich verbaal geleden, het zal geen pochen zijn geweest, en mag vertrekken. Kan er ook nog wel bij.

  Genoeg ellende zo? Nee. De gifbeker moet tot de laatste druppel leeg. Ook met tien man is de formatie van Goeree alleen maar bezig met de jacht op 2-2. Zelfs Scholman, in eerste instantie besteld om doelpunten te voorkomen. Na een onderschepping ontvangt Joey Franke de bal, draait zich vrij en schiet het speeltuig van grote afstand in het verlaten doel. Dan vindt Hessler het welletjes. OVC ’21 druipt letterlijk en figuurlijk af in het kletsnatte Emmen. 3-1 op de noten en weg uitzicht op ‘pole position’.

  Zondag speelt OVC ’21 thuis tegen Sleen. De wedstrijd begint om 14.00 uur.

  Stand 4D: KSC 13-29, Sweel 11-28, OVC ’21 14-26, Gasselternijveen 14-22, Schoonebeek 13-21, Titan 11-19, Bargeres 14-19, Sleen 13-18, Zwartemeerse Boys 12-16, EHS ’85 14-16 (2 punten mindering), DSC ’65 13-14, VIOS 13-11, DVC ’59 12-7 en Balkbrug 13-6.

  Opstelling: Scholman; Van Stegeren (70. Maurice Mulder), Meijerink, Legebeke en Haverkort (89. Siertsema); Ter Burg, Leon Mulder en Wesley Mulder (53. Herbrink); Verbeek, Schokker en Leuninge.

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.