Home / / Drie tastbare herinneringen in het kader van 75 jaar vrijheid

Drie tastbare herinneringen in het kader van 75 jaar vrijheid

LEMELE – Voor t Lemels Arfgoed is het belangrijk dat vrijheid blijvend is. En omdat op 10 april 1945 Lemele, Archem en Dalmsholte zijn bevrijd, creëert de organisatie een drietal tastbare herinneringen.

Zo plaatsen zij een grote zware picknicktafel op het schoolplein van basisschool Ichtus. Op de tafel komt een herinneringsplaat die verwijst naar 75 jaar vrijheid in Lemele, Archem en Dalmsholte. De kinderen kunnen hier gebruik van maken en er kan zelfs buiten les gegeven worden. Verder komt er in overleg met Landschap Overijssel een bank te staan, bij de leeuw op de Lemelerberg. Hierop wordt tevens een herinneringsplaat bevestigd. Toeristen en bewoners rond de berg kunnen hier gebruik van maken. En als derde tastbare herinnering plaatst ”t Lemels Arfgoed een herinneringsbord bij de plek waar het ‘onderduikershol’ is gemaakt, aan het Zandeinde in Lemele. Een plek waar onderduikers en jongeren, die dreigden opgepakt te worden bij razzia’s, zich schuil hielden.

Lees ook

Boek van de Week: ‘De Leeuwen van Sicilië, het verhaal van de beroemde familie Florio’

Het is 1799 als er in Calabrië in de laars van Italië een aardbeving plaats …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.