Derk Jan Wennemars 50 jaar bestuurslid IJsclub Stokvisdennen

DALFSEN – Vorige week brachten een aantal bestuursleden van IJsclub Stokvisdennen in Dalfsen een verrassingsbezoek aan medebestuurslid Derk Jan Wennemars. Op deze dag, waarop zijn kleinzoon ook nog eens twee nationale titels won, was Derk Jan precies 50 jaar bestuurslid van IJsclub Stokvisdennen in Dalfsen.

Het bestuur wilde het gouden jubileum niet ongemerkt voorbij laten gaan en trakteerde op een grote taart. Voorzitter Jan van Leur was op voorhand even in het archief gedoken en viste de notulen van de eerste bestuursvergadering op. Deze werden met belangstelling doorgenomen.

Wat is dat nu eigenlijk, vijftig jaar bestuurslid van een vereniging? Kon men al die jaren geen andere vinden of is het de kwaliteit van de desbetreffende persoon? De vraag is tevens het antwoord. Met uitzondering van het voorzitterschap heeft Wennemars bijna alle functies binnen de ijsclub vervuld. Nooit werd er de afgelopen vijftig jaar tevergeefs een beroep op hem gedaan. Hij was de grote animator van het schoolschaatsen, de penningmeester van de vereniging en had de functie van ijsmeester. Geen onbelangrijke zaken voor zo’n vereniging. De centjes moeten op orde zijn en als ijsmeester was hij verantwoordelijk voor de kwaliteit van het ijs. Wat vooral niet vergeten mag worden is de veiligheid op en rondom de baan, ook in maanden waarin niet geschaatst kan worden. Hij bepaalde wanneer het verantwoord was om de baan open te stellen voor het grote publiek.

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van IJsclub Stokvisdennen zal eveneens worden stilgestaan bij het gouden jubileum van Derk Jan Wennemars.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.