Compostactie ten behoeve van twee goede doelen

DALFSEN – De Nederlands Gereformeerde Kerk en de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) zijn gestart met de jaarlijkse compostactie. De organisatie verkoopt compost, potgrond en (kippen)mestkorrels. Dit jaar gaat de ene helft van de opbrengst naar Hospice ’t Huis De Pastorie en de andere helft naar Deelpakket Dalfsen.

Hospice ’t Huis De Pastorie is een huis voor wie in de laatste fase van het leven gekomen is. Het is een bijna-thuis-huis, waar gasten met warmte en betrokkenheid worden verzorgd. Het verblijf in het Hospice wordt deels betaald uit de subsidieregeling palliatieve terminale zorg en de eigen bijdrage van de gasten. Daarnaast steunt de Dalfser gemeenschap het Hospice jaarlijks op vele manieren. Hierdoor is het mogelijk om de zorg te verbeteren. Dit jaar wordt de woonkamer uitgebreid. De opbrengst wordt gebruikt voor de aanschaf van een grotere tafel met bijbehorende stoelen.

Met ruim 50 vrijwilligers voorziet Deelpakket Dalfsen iedere maand meer dan 130 adressen in het dorp Dalfsen van een voedselpakket. Deze mensen leven van een inkomen tot 10% boven het minimum en komen net niet in aanmerking voor de Voedselbank. De gemeente stelt mensen in deze doelgroep in staat om zich bij Deelpakket Dalfsen aan te melden. Deze gezinnen kunnen eens per maand een extraatje goed gebruiken.

Van 3 tot en met 15 februari worden huis aan huis folders bezorgd en bestellingen opgenomen. De compost is verpakt in zakken van ongeveer 40 liter en kost 5 euro. Een zak potgrond van 40 liter, 4 euro en de (kippen)mestkorrels (25 kg) kosten 17,50 euro.

Er kan ook telefonisch (0529-432752) of per e-mail via: info@compostactie.nl besteld worden.Op zaterdag 7 maart worden de bestellingen thuis afgeleverd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.