ChristenUnie stelt raadsvragen over de onveilige situatie op de N377

NIEUWLEUSEN – Michiel Veldman heeft namens de ChristenUniefractie raadsvragen gesteld over de onveilige situatie op de N377 in Nieuwleusen. Dit naar aanleiding van de werkzaamheden die deze maanden worden verricht aan de Nieuwleusenerdijk en waardoor deze weg is afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Foto: N377 (Google Maps)

Als gevolg van die afsluiting is het op de andere twee wegen van Nieuwleusen naar Zwolle, de N377 en de N340 een stuk drukker. Regelmatig staat het verkeer op de A28 voor de afslag naar de N377 en op die N377, stil in de ochtend- en avondspits. De fractie van de ChristenUnie pleit voor het tijdens de spits inzetten van extra Openbaar Vervoer tussen Nieuwleusen en Zwolle tijdens deze werkzaamheden.

Deze verkeersdrukte lijkt een voorbode van wat er gebeurt als de werkzaamheden aan de N340 beginnen. Voor die periode is de N377 aangewezen als omleidingsroute, terwijl de maatregelen die moeten zorgen voor een beter doorstroming en verkeersveiligheid pas in 2022/2023 plaatsvinden. Aanwonenden maken zich dan ook grote zorgen over de verkeersveiligheid nu en straks.

Aan de wethouder is gevraagd of hij op de hoogte is van de toegenomen drukte op de N340 en N377 en of hij bij de provincie wil pleiten voor het inzetten van extra (gratis) Openbaar Vervoer tussen Nieuwleusen en Zwolle tijdens deze periode en de komende werkzaamheden aan de N340 en N377. Daarnaast heeft de ChristenUnie hem gewezen op de toenemende onveilige situatie op de N377 en de grote zorgen van aanwonenden hierover. We hebben erop aangedrongen dat de wethouder in gesprek gaat met de Provincie over het zo spoedig mogelijk invoeren van snelheidsbeperkende maatregelen en hen vraagt om de aanwonenden beter te betrekken bij dit hele proces en de voorgestelde aanpassingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.