Boerenactie bij Witte Paal in Stegeren

STEGEREN – Een dertigtal boeren protesteerden op 5 februari met trekkers bij de Witte Paal in Stegeren. In de namiddag moest het verkeer langzaam rijden en stond de rotonde vol tractoren met toeters en bellen. “Boeren in opstand, wij zijn klaar met politici, media en vega-activisten die leugens verspreiden. En met het stikstofbeleid”, lieten de boeren weten door middel van een pallet voorop een trekker.

De actie was bedoeld als steun in de rug voor de onderhandelaars in het Landbouw Collectief. De boeren protesteren tegen wat zij noemen ‘het wanbeleid van het kabinet’. Er zou eerst weer een groot boerenprotest in Den Haag plaatsvinden, maar Farmers Defence Force (FDF) besloot vorige week dit protest te annuleren. Premier Mark Rutte en minister Carola Schouten van Landbouw en het Landbouw Collectief gaan volgende week woensdag 12 februari met elkaar in overleg over de stikstofaanpak. De rotonde is bekend als De Witte Paal en deze naam heeft de rotonde te danken aan een daar aanwezige historische grenspaal die de Hessenweg markeerde die vroeger ter plaatse liep. Van de paal was niet veel meer te zien die werd geflankeerd door de ronkende machines van de protesterende boeren. Het protest verliep rustig en de boeren gingen tegen de tijd dat het donker werd weer huiswaarts.

Tekst/Foto: Gina van Elburg

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.