Berthus Westerhuis in het Verhalencafé

NIEUWLEUSEN – Op woensdag 26 februari krijgen alle muziekliefhebbers en rockers uit de tijden van ‘De Karre’ en ‘De Proatkoele’ kans om te luisteren naar het verhaal van Berthus Westerhuis, de sleutelfiguur in de Nederlandse Rock- en Metalscene.

De boerenzoon uit Oud Avereest beleefde het allemaal. Eerst in zijn jonge jaren met de hardrockband Frankenstein en later met zijn eigen studio. De verhalen gaan over de optredens van Frankenstein en wat eromheen gebeurde. Ook zijn er vele anekdotes over een boerderij met een wereldberoemde studio.

Wouter Groote Schaarsberg uit Luttenberg schreef de biografie: ‘Ik Bruuthus’ en op deze avond is er een exemplaar van het boek te winnen. De interviewer van het Verhalencafé is Evert Jan Pasman, een geboren en getogen Nieuwleusenaar. Hij sprak in 2019 nog met Bennie Jolink bij de introductie van het Aanhangerschapsbier en hij heeft mooie herinneringen aan optredens van Normaal in Nieuwleusen. Frankenstein en Normaal speelden in de jaren zeventig beide in Lochem en zo bleek de link snel gelegd.

Het Verhalencafé vindt plaats in De Spil op woensdag 26 februari. Er is een inloop vanaf 19.30 uur en de start is om 20.00 uur. De toegang is gratis.

Foto: André Meijer  (concert pictures)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.