Benieuwd wat de Vecht voor jou betekent?

DALFSEN – Fietsend over de brug, wandelend langs de kade. Iedereen heeft zijn eigen gevoel bij de Vecht. Voel je verbinding met de Vecht? Dan ben je van harte uitgenodigd om op woensdagavond 26 februari vanaf 19.30 uur in de Trefkoele mee te denken en te praten over hoe je het dorp Dalfsen aan de Vecht ziet en de rivier bij het dorp.

De avond start met een drietal korte introducties vanuit de thema’s waterveiligheid, natuur en verkeer & economie. Al deze thema’s zijn van belang als je een toekomstbeeld wilt vormen over de Vecht bij Dalfsen. Waterschapbestuurder Breun Breunissen van Drents Overijsselse Delta vertelt over hun plannen rond Dalfsen. Hoe voorkomen we dat we natte voeten krijgen?
Ecoloog Evert Ruiter neemt belangstellenden mee om de natuur in het Vechtdal te ontdekken. Hoe zit het met de diversiteit van flora en fauna? Verder praat Peter Hermens namens Landschap Overijssel een ieder bij over de aantrekkelijkheid van het aanzicht van het dorp en over verkeer. Vervolgens zal hij met de deelnemers van deze avond ideeën voor toekomstige ontwikkelingen ophalen. Iedereen krijgt volop de gelegenheid dromen in te brengen.

Deze avond is georganiseerd door de lokale partijen van Partij van de Arbeid en ChristenUnie. Een unieke samenwerking onder de titel “De Vecht verbindt”. Beide fractievoorzitters uit de gemeenteraad van deze partijen zullen aan het einde van de avond kort ingaan op de oogst van de bijeenkomst en hoe ze hiermee verder willen gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.