Benefietvoorstelling Oese Volluk voor Tour du ALS

.

NIEUWLEUSEN – Op zaterdag 29 februari geeft Toneelgroep Oese Volluk een benefietvoorstelling van het blijspel Opoe in the War, dat zich afspeelt in de Tweede Wereldoorlog. Op vrijdag 28 februari wordt het stuk opgevoerd voor de leden van de Historische Kring Dalfsen. De opbrengst gaat naar de teams Tour du ALS Nieuwleusen en Dalfsen.

Dat het thema ‘75 jaar vrijheid’ leeft, blijkt uit het aantal reserveringen. In Nieuwleusen en Dedemsvaart speelde Oese Volluk al zes maal voor een volle zaal. Alle geplande uitvoeringen in Dedemsvaart, Dalfsen en Ommen waren binnen enkele weken uitverkocht. Daarom geeft Oese Volluk een extra uitvoering op zaterdag 2 mei in de Trefkoele in Dalfsen.

Het publiek wordt meegenomen naar het werkplaatsje van Evert Eijkenaars houtzagerij. Opoe zorgt voor humoristische situaties én voor de onderduikers die zich schuilhouden in de kelder. Naast de onderduikers vindt ook Neeltje Bress onderdak bij de familie Eijkenaar. Ze heeft haar huis in Scheveningen moeten verlaten omdat de Duitsers de Atlantikwall langs de kust bouwen om daarmee een Engelse invasie te voorkomen. In de oorlogsjaren zijn tientallen evacués in het Vechtdal ondergebracht. De komedie geeft een goed beeld van oorlogsjaren in het Vechtdal. Hoe groot de verdeeldheid in die tijd was. Niet alleen tussen de NSB-ers en de onderduikers, maar ook tussen mensen die vroeger als vrienden bij elkaar in de klas zaten en in de oorlog lijnrecht tegenover elkaar stonden.

De Historische Kring Dalfsen en Oese Volluk werken dit seizoen nauw met elkaar samen bij de viering van 75 jaar vrijheid. Op 11 en 13 april speelt de toneelgroep het korte blijspel De Leste Brugge op de viering van 75 jaar vrijheid in Nieuwleusen en Dalfsen. De schrijvers van Oese Volluk hadden tijdens het schrijven contact met de historische verenigingen in Nieuwleusen, Dalfsen, Ommen en Avereest. Niet alleen over gebeurtenissen in de oorlog, maar ook hoe men in die tijd werkte en leefde.

Speeldata

Vrijdag 28 februari: voor de leden van de Historische Kring Dalfsen, gratis toegang, De Overkant, Dalfsen
Zaterdag 29 februari Benefiet Tour du ALS, De Overkant, Dalfsen: UITVERKOCHT
Zaterdag 2 mei: EXTRA VOORSTELLING, Trefkoele , Dalfsen

Aanvang is telkens om 20:00 uur. Geschikt voor alle leeftijden.
Reserveer op tijd kaarten via: www.oesevolluk.nl, of bel naar: 06 – 33 31 33 55

www.oesevolluk.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.