Basiscursus digitale fotografie van Dook van Gils

OMMEN – Dit voorjaar geeft Dook van Gils de Basiscursus Digitale Fotografie. Cursisten leren nog voor hun vakantie, beter te fotograferen. De cursus voorziet in een behoefte omdat veel mensen een (spiegelreflex)camera aanschaffen, maar de mogelijkheden niet precies weten te benutten.

Dook van Gils: “De fotograaf maakt de foto en niet de camera. Door de camera van de automatische stand af te halen, is er zoveel meer mogelijk. Dat wil ik de cursisten graag laten zien. Daarnaast is leren kijken belangrijk. Dat klinkt simpel en dat is het eigenlijk ook.”

Tijdens de cursus van drie avonden en een praktijkochtend, worden cursisten vertrouwd gemaakt met de camera en leren ze hoe tegenvallende foto’s vermeden kunnen worden. Naast theorie en een stukje techniek komen onder andere portret-, landschaps- en vakantiefotografie aan de orde. Ook wordt aandacht besteed aan compositie, kleurgebruik etc. Leuk en leerzaam zijn de steekwoorden voor de cursus. Het type camera is niet belangrijk.

De eerste avond start op dinsdag 18 februari om 19.30 uur in de studio van Dook van Gils aan de Vermeerstraat 11b in Ommen. Aanmelden kan via de site, waarop alle informatie te vinden is, of telefonisch 06-152 777 70.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.