Home / / Agnieten College organiseert Vrijheidsverkiezingen

Agnieten College organiseert Vrijheidsverkiezingen

Vrijheidsdebat op 4 maart – Verkiezingen van de Vrijheid 11 maart

DALFSEN/NIEUWLEUSEN – Op 10 februari is op het Agnieten College, in de Spil te Nieuwleusen, de verkiezingscampagne van de Vrijheid begonnen. Examenleerlingen van TL 4 hebben zich, verdeeld in negen partijen, ingeschreven bij het Verkiezingsbureau 75 jaar Vrijheid. De fracties zijn daarna meteen begonnen met de campagne. Een fractiefoto, affiches, account op sociale media en een taakverdeling. Binnen tien minuten hing het Kulturhus De Spil vol met verkiezingsaffiches.

Ze bereiden zich voor op het Vrijheidsdebat in de Raadszaal van de gemeente Dalfsen op 4 maart in de middag. Het Vrijheidsdebat zou gaan over zes basisvrijheden. Voorbeelden van de vrijheden waar de jongeren zich in verdiepen en die ze presenteren zijn; de vrijheid van meningsuiting, onderwijs, godsdienst/levensbeschouwing, ras en geaardheid, landbouw en mobiliteit. Voor de examenleerlingen staan er niet alleen stemmen op het spel, het debat maakt ook deel uit van het schoolexamen.

Op 11 maart vinden de Verkiezingen van de Vrijheid plaats in de Spil. De negen partijen zullen zich dan nog een keer presenteren om zoveel mogelijk stemmen te trekken. Een aantal partijen doet voor het eerst mee aan de verkiezingen, mede omdat deze jongeren zich door de reguliere partijen niet gehoord en gezien voelen.

De partijen die aan de Vrijheidsverkiezingen meedoen zijn ; 1. Groen Rechts, 2. S.P. , 3. A.P. – de Agnietenpartij , 4. PvdL – Partij van de Landbouw, 5. Partij van de Vliegende Vrijheid, 6. Partij van de Eenheid, 7. VVD , 8. Forum voor Democratie, 9. PvdA – Partij van de Arbeid.

 

Lees ook

Ommen int geen marktgelden en precariorechten over 2021

OMMEN – De gemeente Ommen heeft besloten de marktgelden en precariorechten over het gehele jaar …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.