Absentielijst nekt Vilsteren

VILSTEREN – In de openingswedstrijd van dit seizoen liep Vilsteren tegen een kansloze 3-0 nederlaag aan in en tegen Emst. Dik Runherd zag zelfs een kampioenskandidaat in de ploeg uit de Veluwe. Zo halverwege het seizoen kan gesteld worden dat in klasse 5F zes ploegen de dienst uitmaken en daar mag Emst onder gerekend worden, al is de hoofdrol vergeven aan IJsselstreek.

Runherd moest een stevig beroep doen op zijn improvisatievermogen. De routiniers Mars, Tuin en Nijhoff waren vanwege een skivakantie, dan wel vanwege een blessure verhinderd. Hollegien en Von Martels qua inzetbaarheid serieuze vraagtekens. Jammer, maar helaas. Niet getreurd er staan heus wel elf man op het veld en die zullen het moeten doen. Uiteindelijk is belangrijk wie er wel zijn, niet wie er niet zijn. Een tweetje op  het totoformulier ligt in de lijn der verwachting, maar in de liefde en in het voetbal is alles mogelijk. We beginnen met 0-0, schakelen 90 minuten op en maken pas daarna de balans op. Dat is overal zo. Ook in Vilsteren. Toch werd de absentielijst Runherd en de zijnen fataal.

Aanvoerder Jelle Niens zag zijn ploeg goed terugkomen van 0-2. “Na de 2-2 gaf de betere conditie bij hen de doorslag. We misten vijf basisspelers en zijn een kleine vereniging, dan is dat lastig op te vangen.”

Nadat Dennis Evers voor de thee Emst in een zetel schopt, komt de thuisclub knap terug. Via Stijn Niens en Sven Koggel komt Vilsteren op 2-2. Een nieuwe voorsprong van Emst wordt Vilsteren te machtig. Na de 2-3 van Lorenzo van Gortel dooft langzaam maar zeker het Vilsters verzet. In de slotfase kunnen eerst Wouter van Amersfoort en in blessuretijd Maximilliaan Beaart de eindscore naar 2-5 tillen.

Zondag reist Vilsteren af naar Wilp. Op sportcomplex d’ Olde Leeuwenbarg is CCW ’16 de tegenstander. Aftrap: 14.00 uur.

Stand 5F: IJsselstreek 14-38, Raalte 14-31, Mariënheem 14-28, Epse 13-26, Emst 12-25, Sallandia 14-24, CCW ’16 12-15, Wesepe 14-15, Vilsteren 14-15, UD 14-14, Terwolde 12-13, Wesepe 13-12, V en L 14-7, Wissel 11-6 (-1) en Go-Ahead 13-5 (-2).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.