Zoekplaatje

Drie liefhebbers van popmuziek en (in die tijd dus) van radio Veronica doen mee aan het (kinder-)carnaval in Lemelerveld in 1966. Natuurlijk zouden we, als aanvulling op dit leuke stukje geschiedenis, de namen van de kinderen erbij willen vermelden. Wie helpt?Herman Wigbels was van 1950 tot 1983 fotojournalist in de regio Salland. Hij legde alle aspecten van het leven in dorpen en op het platte land vast ter illustratie van artikelen in regionale bladen. Van verschillende foto’s willen we graag weten waar deze zijn gemaakt en/of wie er op staan. Dit is zoekplaatje nummer 55 uit deze tweewekelijkse reeks. Het fotoarchief van Herman Wigbels is toegankelijk via de website www.HermanWigbels.nl en www.OudOmmen.nl/beeldbank. De zoekplaatjes zijn eenvoudig terug te vinden via de linker zijbalk op de website OudOmmen.nl.Op het vorig zoekplaatje uit deze 2-wekelijkse reeks (modeshow bij de firma B.J. Paping in Ommen in 1965) hebben we geen reacties gehad, evt reacties zijn alsnog zeer welkom.Blij verrast zijn we met de reactie van Joke Meijerink met informatie over zoekplaatje 52 van week 46 (haw_56634, “luciafeest lilla hugan”, oktober 1963 in Ommen), samengevat: “Lilla Stugan was een blokhut in het bos aan (straat) de Steile Oever. “Lilla Stugan Kunstnijverheid” was van mej. A.E. van Es die woonde op huis “De Falga” vlakbij de blokhut. Er werden Scandinavische producten verkocht. Voorbeelden zijn: bijzettafeltje, houtsnijwerk zoals een uitgezaagde bonte specht (met een haakje voor sleutels) en een tegeltje van de blokhut.” Naar aanleiding van de reactie van Joke hebben we op 7 december het artikel “Lilla Stungan een kleine blokhut aan de Steile Oever” gepubliceerd op OudOmmen.nl met een oproep voor meer informatie over de kunstenares, over “Lilla Stugan Kunstnijverheid” of over de naam “De Falga”; mail naar: info@OudOmmen.nl.Reacties met vermelding van archiefnummer haw_58318 graag verzenden naar zoekplaatje@OudOmmen.nl, of deponeren in de brievenbus v/d stichting OudOmmen.nl (of versturen naar): Rembrandtstraat 33 (7731SE) in Ommen.Het zoekplaatje wordt mede mogelijk gemaakt door: Tomaro Tape, levert professionele materialen voor het afplakken van diverse ondergronden en verpakkingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.