Westenbroek en Zandman sporters van het jaar

OMMEN – Tijdens de Sportverkiezing van Ommen in theater de Carrousel werden woensdagavond onder leiding van sportwethouder Ko Scheele de sportman, de sportvrouw, de sportploeg en het sporttalent van het jaar 2019 bekendgemaakt. Stefan Westenbroek, Lindy Zandman, Energy Gym Ommen en Nout Meijer gingen er met de titels vandoor.

Stefan Westenbroek (17) werd opnieuw uitgeroepen tot Sportman van het jaar. De Ommer schaatser werd vorig jaar onder andere Nederlands kampioen sprint, korte baan en allround en won de Viking Race, het officieuze EK voor junioren. Een kuitbeenbreuk zette zijn sportieve carrière een aantal maanden stil, maar sinds enkele weken staat hij weer op het ijs en doet hij weer mee om de prijzen. Westenbroek ontving de titel uit handen van Hendrik Jan Ningbers, president van de Nederlandse sambobond.

De titel Sportvrouw van het jaar ging naar de 15-jarige samboka Lindy Zandman. De vechtsportster deed het afgelopen jaar mee aan toernooien in onder meer Israël en Engeland en werd vijfde op het EK. Dit jaar hoopt ze in december deel te nemen aan de wereldkampioenschappen. Zij kreeg de prijs uit handen van voormalig langebaanschaatsster Linda de Vries.

Sportploeg van het jaar werden de turnsters van Energy Gym Ommen. Op het afgelopen NK stonden ze bij alle vijf onderdelen waar ze aan deelnamen op het podium: vier keer wonnen ze goud, een keer zilver. Het team is actief op de minitrampoline, de mini- en plankpegasus, de mini-tafel en de airtrick. Hendrik Jan Schuttert, organisatie van de CSI Ommen overhandigde de ploeg de prijs.

Nout Meijer, atleet van ACO Van Elderen, ontving uit handen van burgemeester Hans Vroomen de titel Sporttalent van het Jaar. De jonge Meijer is een zeer verdienstelijk hardloper, maar kan ook goed hoogspringen, verspringen, kogelstoten en balwerpen.

Genomineerden

In elke categorie waren drie sporters of ploegen genomineerd. Bij de sportmannen waren dat naast Westenbroek atleet Nick Marsman en triatleet Pascal Dankelman. Bij de vrouwen waren triatlete Marije Dankelman en dog-frisbeeër Amy van Piekartz ook genomineerd. Bij de talenten kon ook gekozen worden voor voetballer Gijs Kutterik en dog-frisbeeër Lewis von Piekartz. En bij de ploegen stonden de voetballers van vv Vilsteren en de atleten van ACO Van Elderen op de nominatielijst. Alle genomineerden zijn aangedragen door de inwoners van Ommen. Een onafhankelijke jury bepaalde welke drie genomineerden per categorie doorgingen naar de stemronde. Tot 1 januari dit jaar konden Ommenaren online stemmen wie volgens hen per categorie de prijs verdiende. In totaal zijn er ruim drieduizend stemmen binnengekomen. Samen met het oordeel van de vijfkoppige jury bepaalden deze stemmen de einduitslag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.