Week van de Poëzie in Ommen

OMMEN – Tijdens de Week van de Poëzie van 30 januari tot en met 5 februari presenteert Viviane Rose, stadsdichter van Ommen diverse activiteiten.

Dichtwedstrijd, stemmen publieksprijs

In de komende periode komen er posters (voornamelijk) in het centrum van Ommen te hangen. Er is een Dichtwedstrijd geweest waar (eerst anoniem) vijf gedichten zijn gekozen door Jannes Kuik (voormalig stadsdichter) en Viviane Rose.
De volgende mensen hebben de posterwedstrijd gewonnen: Ria Westerhuis, Jeroen Kraakman, Hein van der Schoot, Mieke Bruins en Alex Schuurman. De vijf gedichten zijn te lezen op: www.ommen.nl/dichtwedstrijd. Hier kan tevens op één ervan gestemd worden. Degene met de meeste stemmen wint op 2 februari de publieksprijs. De prijs is gemaakt door beeldend kunstenaar Tom Lucassen en wordt uitgereikt door wethouder Ko Scheele. Het winnende gedicht komt ook in het Ommer Nieuws te staan.

Muzikale Dichtmiddag Ommen en publieksprijsuitreiking dichtwedstrijd

Op zondag 2 februari om 13:00 is er de Muzikale Dichtmiddag Ommen en de publieksprijsuitreiking van de dichtwedstrijd. Dit vindt plaats in Café de Herberg in Ommen. Het belooft een zeer feestelijke, bijzondere middag te worden, waar muziek en dicht- en woordkunst samenkomen. De dichters/artiesten zijn: Maarten Willems met gitarist Gertjan Kaijen (dichtkunst en zang op muziek), Selma en Gertjan Kaijen (cabaret), Rob and the Lassogirls (met 4 nieuwe Nederlandstalige nummers, Rob Zandgrond, Dorien Akkerman en Jesse de Klein), Justin Westera (Wordslam, stadsdichter van Meppel), Delia Bremer (dichtkunst op muziek), Viviane Rose met Constance Boudewijns (dichtkunst op muziek) De prijsuitreiking van de Dichtwedstrijd wordt gedaan door wethouder Ko Scheele.

‘Het alledaagse in een nieuw licht’

Op dinsdag 4 februari van 19:30 tot 22:00 uur is er een workshop gedichten schrijven. De workshop wordt gegeven door Renée Luth (stadsdichter van Groningen) in de bibliotheek van Ommen. De workshop is gratis maar aanmelden is wel nodig. Dit kan via: www.bibliotheeksalland.nl/agenda.

Deze activiteiten zijn mogelijk gemaakt door steun van de Gemeente Ommen, Café de Herberg en Bibliotheek Salland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.