Voetbalvereniging USV viert negentigste verjaardag

NIEUWLEUSEN – Afgelopen week vierde voetbalvereniging USV haar negentigste verjaardag. Tijdens de Bijzondere Algemene Ledenvergadering werd bestuurslid accommodatiezaken Bert van Lente benoemd tot erelid van de club. Een historisch moment want deze hoogste onderscheiding werd niet eerder uitgereikt aan een ‘zittend’ bestuurslid. De waardering voor zijn enorme staat van dienst voor USV werd door deze uitzonderlijke timing extra onderstreept. Eerst als ‘gewone’ vrijwilliger en daarna als bestuurslid accommodatiezaken, was Bert van Lente zeer intensief betrokken bij vrijwel alle bouwprojecten die in de loop der jaren op sportpark Hulsterlanden werden gerealiseerd. Ook de KNVB pakte uit met lovende woorden en de zilveren speld voor de volledig verraste steunpilaar van de club.

Nog meer benoemingen

In het bijzijn van familie was er ook groot applaus voor Henna Kragt, Hans Wink en Sieme Harreveld. Zij werden door het bestuur voorgedragen en door de leden benoemd tot lid van verdienste van USV. Henna Kragt is sinds jaar en dag actief op het gebied van kantinezaken. Hans Wink is al 30 jaar de motor van de Supportersvereniging. Sieme Harreveld is na een lange bestuursperiode bij de jeugd volop actief in de ‘buitenploeg’ van USV.

Feestelijke agenda

De uitreiking van de eervolle onderscheidingen was het sluitstuk van deze Bijzondere Algemene Ledenvergadering ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan van USV. De agenda stond vooral in het teken van deze feestelijke mijlpaal. Nadat trainer Yves Heskamp zijn handtekening had gezet onder een nieuwe verbintenis met USV, trapte voorzitter Michiel Smudde af met een reisje door de tijd. De geschiedenis die ook uitvoerig is beschreven in de fraaie jubileumuitgave van het clubblad. Edwin Brinkman gaf namens de jubileumcommissie een toelichting op de komende activiteiten en Dick ten Klooster onthulde een speciaal retro-shirt. Met op de borst ‘Union’ als eerste shirtsponsor en verder voorzien van subtiele jubileumdetails. Daarna was het tijd om te proosten op 90 jaar USV.

Reünie

Afgelopen zaterdag was er vanaf 11.00 uur een reünie voor leden en oud-leden van de jubilerende vereniging. De animo hiervoor was bijzonder groot. De reünie ging ’s middags vrijwel naadloos over in een jubileumreceptie. Wethouder Jan Uitslag bracht namens de gemeente Dalfsen de felicitaties over. Hij feliciteerde de vereniging met haar 90-jarig jubileum. “Ik kom nog wel eens bij ‘ouderen’, dan staan daar dikwijls rollators in de gang of in de kamer. Maar op weg hier naar toe heb ik ze hier niet kunnen ontdekken. Jullie lijken steeds jonger te worden”, grapte hij. De laatste spreker van de middag was de voorzitter van de supportersvereniging. Hij bood namens deze club een waardebon aan van maar liefst tienduizend euro. “Deze zal een hele mooie bestemming krijgen”, aldus voorzitter Smudde van de oudste voetbalvereniging uit de gemeente Dalfsen.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.