Voetbalblok Dalfsen

Oefenwedstrijden van Dalfser voetbalclubs

Voordat de bal weer gaat rollen voor het tweede gedeelte van de competitie 2019/2020 oefenden diverse clubs tegen elkaar. ASC’62 speelde thuis tegen OZC uit Ommen en verloor met 2-3. In de 5e en 6e minuut werd al de 1-1 ruststand bereikt. Chiel Pasman scoorde voor de thuisploeg. Door verdedigende missers kwamen de Ommernaren in de loop van de tweede helft gemakkelijk op 1-3. Maar door een wondermooi doelpunt door Sander Volkerink werd een 2-3 eindstand bereikt. Zaterdag speelt ASC’62 om 14.30 uur uit in en tegen Gramsbergen.

S.V. Nieuwleusen verliest in Wapenveld

Nieuwleusen speelde een oefenwedstrijd in Wapenveld tegen 4e klasser WZC en verloor met ruime cijfers. Het werd maar liefst 4-1 voor de thuisclub. In de eerste helft kwam de thuisclub al op een 3-0 voorsprong. Vlak na de hervatting deed Nieuwleusen iets terug. Roy Bollemaat scoorde vanaf de penaltystip. Tien minuten voor tijd bracht W.Z.C. de eindstrand op 4-1. Komende dinsdag speelt Nieuwleusen om 20.00 uur thuis de oefenwedstrijd thuis tegen 3e klasser S.C. Rouveen. Zaterdag 18 januari wordt er om 14.30 uur in Hattem geoefend tegen Hatto Heim.

USV wint van FC Wolvega

In een vrijwel gelijk opgaand oefenduel bleef USV afgelopen zaterdag aan de goede kant van de score tegen tweedeklasser FC Wolvega (2-1). Op het zware bijveld van sportpark Hulsterlanden waren het de Friezen die in de 11e minuut de score openden. USV kreeg een corner niet weg en Iwan Stroop schoot van dichtbij hoog en hard raak (0-1). USV had snel een antwoord klaar. Na een kwartier werd Leon Kooiker weggestoken vanuit het middenveld en prikte de bal precies naast de paal in de verre hoek (1-1). Daarna waren er mogelijkheden over en weer, maar gescoord werd er niet meer. Na de hervatting had FC Wolvega aanvankelijk het beste van het spel. Doelman Martijn Scheper moest dan ook een paar keer handelend optreden. Waarna USV met verse krachten Kay Huzen, Swen Meesters, Rémon van der Kolk en Max Schaeffer in de ploeg het initiatief overnam van de gasten. Dit resulteerde in de 77e minuut in de winnende treffer. Sander Schaeffer kreeg de bal op een presenteerblaadje na een slippertje in de defensie (2-1). Dezelfde speler had nog een riante mogelijkheid de score verder uit te bouwen, maar mikte te hoog. De oefenwedstrijd voor komende zondag thuis tegen Wacker staat op losse schroeven. De Wijkenaren moeten inhalen voor de competitie. Houd de USV berichtgeving hierover in de gaten.

Woensdag USV 90 jaar

Woensdag 15 januari is het precies 90 jaar geleden dat USV werd opgericht. ’s Avonds vanaf 19.30 uur is er een Bijzondere Algemene Ledenvergadering in het clubgebouw. Zaterdag is er vanaf 11.00 uur een reünie voor leden en oud-leden. Aanmelden hiervoor kan nog steeds, onder meer via unionsv.nl. De animo hiervoor is bijzonder groot. De reünie gaat in de loop van de middag vrijwel naadloos over in een jubileumreceptie.

Patrick Wijsman nieuwe hoofdtrainer v.v. Hoonhorst

V.V. Hoonhorst heeft met Patrick Wijsman met ingang van volgend seizoen een nieuwe hoofdtrainer in huis. De vereniging uit Hoonhorst en Wijsman zijn een verbintenis voor één jaar aangegaan met uitzicht op een verlenging. De 55-jarige Zwollenaar volgt Marcel Schokker op, die aan het einde van dit seizoen na drie jaar afscheid neemt als hoofdtrainer. Met Patrick Wijsman (in het bezit va TC2-diploma) haalt v.v. Hoonhorst een ervaren trainer met veel kennis in huis die in staat wordt geacht om de jonge groep spelers individueel en als team verder te ontwikkelen naar een hoger niveau. Er werd een contract getekend voor één seizoen met de wederzijdse intentie om langer met elkaar te gaan samenwerken. Zowel het bestuur als een afvaardiging van de spelersgroep hebben het vertrouwen in elkaar uitgesproken en zijn uiterst content met de samenwerking. Wij zijn van mening met Patrick een passende trainer te hebben gevonden voor de jonge selectie en wensen hem veel plezier en succes toe bij v.v. Hoonhorst.

Verslag: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.