Voetbal Ommen

Voetballers beginnen aan tweede en beslissende competitiehelft

OMMEN – Op zaterdag 25 en zondag 26 januari wordt de reguliere voetbalcompetitie hervat. Dat is te zeggen: mits de weergoden geen roet in het eten strooien.
Op zaterdag ontvangt OZC De Esch. De Oldenzalers hebben de eerste periodetitel veroverd en hebben een puntje achterstand op Hellendoorn, de lijstaanvoerder van 3D. De equipe van Walter Weghorst gokt wellicht op meer, nadat het vorig seizoen genoegen moest nemen met een afdaling naar de derde klasse. Indien OZC de punten op Westbroek houdt, dan is de achterstand op de Esch weggepoetst. Een nederlaag houdt in dat de ploeg van Martijn Berger voorlopig wordt verwezen naar het tweede plan. Op voorhand pikante details die een de confrontatie meer dan interessant maken.
Westbroek Ommen, 14.30 uur: OZC-De Esch.

Een niveau lager, in klasse 4E is sportclub Lemele gastheer voor De Zweef. De bezoekers uit Nijverdal debuteren dit seizoen met een zaterdagploeg en het is niet overdreven te stellen dat er tot dusver sprake is van een daverende opwachting. De formatie van Rutger Wijkman deelt de meest gewilde positie op de ranglijst met Daarlerveen en geeft alleen op doelsaldo een fractie toe. Bij de thuisclub heeft Mats Timmerman in de winterstop bijgetekend. De oefenmeester uit Vriezenveen is ook na de zomer de verantwoordelijke man bij het vlaggenschip van sportclub Lemele. De Zandeinde-bewoners zijn voetbaltechnisch gezien een link genootschap, dat stug kan verdedigen en vanuit de counter dodelijk kan toeslaan. De vraag vooraf is of de subtopper zich kan opwerpen als reuzendoder en zorgen voor een stunt tegen het kwalitatief ijzersterke De Zweef.
Zandeinde Lemele, 14.30 uur: Sportclub Lemele-De Zweef

In klasse 4D van het zondagvoetbal, we spreken over de afdeling Noord, krijgt OVC ’21 bezoek van koploper KSC. 4D laat ranglijsttechnisch gezien een uiterst onrustig beeld zien. Er zijn ploegen die twaalf duels hebben afgewerkt, maar enkele clubs zijn niet verder gekomen dan tien of elf wedstrijden. Het verschil tussen KSC en OVC ’21 in zes punten in het voordeel van de ploeg uit het Drentse Schoonoord. Bij de brigade van trainer Johan Hollen is vooral het geringe aantal tegengoals opvallend, hier ligt voor de thuisclub de grote uitdaging: de stugge afweer van KSC slechten. Wil het gezelschap van Freek Goeree een rol van betekenis blijven spelen in 4D, dan moeten de punten in Ommen blijven. Gedurende de winterstop spraken trainer en bestuur van de blauwhemden het vertrouwen in elkaar uit. Goeree staat ook in seizoen 2020-2021 aan het roer bij de eerste selectie van OVC ’21.
Westbroek Ommen, 14.00 uur: OVC ’21-KSC

In klasse 5F, afdeling Oost, sloot Vilsteren het jaar 2019 af het drie driepunters op rij. Ook de oefenwedstrijd met het een klasse hoger acterende OVC ’21 werd omgezet in een verrassende 3-1 overwinning. Een morele opkikker. Voor het keuzekorps van Dik Runherd is het zaak de opwaartse lijn door te trekken. Op bezoek bij Sallandia lijkt er op voorhand wel wat mogelijk. De formatie uit Deventer opende daverend en was na zes duels ongeslagen. Nadat vier van de vijf daaropvolgende duels eindigden in de min, zijn de beschermelingen van Jeroen Hollen teruggevallen naar de subtop. Vilsteren volgde de omgekeerde weg en geraakte steeds beter in vorm naarmate de competitie vorderde. Zondag is op sportcomplex de Zandweerd te zien of Vilsteren de vorm van pal voor de winteronderbreking vast heeft weten te houden en of Sallandia de sportieve crisis heeft weten te bezweren.
De Zandweerd Deventer, 14.00 uur: Sallandia-Vilsteren

Vilsteren hervat de voetbalcompetitie in Deventer. Op sportcomplex Zandweerd is Sallandia zondagmiddag de tegenstander.

OMMEN – Voetbaltrainer Freek Goeree zette de jaarwisseling zijn handtekening en verbond zich daarmee voor een derde jaargang aan OVC ’21. In diezelfde periode besloten Mats Timmerman en sportclub Lemele ook na de zomer met elkaar door te gaan. De derde hoofdtrainer die zijn contract verlengde was Martijn Berger. Ook in het seizoen 2020-2021 zwaait Berger de scepter bij de eerste selectie van OZC. Hoewel nog niet zwart op wit, gaat Dik Runherd door bij Vilsteren. Zowel de oefenmeester uit Balkbrug, alsmede de spelersgroep en het bestuur zijn dik tevreden over resultaat en samenwerking en willen graag met elkaar verder.

Tekst/Foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.