Voetbal Ommen

De Esch verwijst OZC naar de wachtkamer

OMMEN – Voor OZC was winst op De Esch noodzakelijk. Niet alleen om de afstand naar de ploeg uit Oldenzaal te dichten, maar ook om mee te blijven doen om de prijzen. Verlies betekent een voorlopige verwijzing naar het tweede plan. De Esch heeft al een prijsje en sleepte de eerste periodetitel in de wacht. Maar mikken op meer.

De mannen van trainer Walter Weghorst hadden voorafgaand aan het bezoek naar Westbroek slechts een schamel puntje achterstand op lijstaanvoerder Hellendoorn. Rond half vijf zaterdag mocht De Esch de leidersstaf overnemen van Hellendoorn. De bezoekers waren spekkoper In Ommen en sloegen de aanval van een directe concurrent af.

Trainer Martijn Berger vond dat een gelijkspel de veldverhouding recht had gedaan, maar helaas. “We geven de doelpunten te makkelijk weg en scoren te weinig. Dat brak ons op. Pal voor rust komen we terug van 2-0 achter. Een goed moment. We maken gelijk en ik denk: nu valt de 3-2 ook. Zo tegen het eind reageren we niet goed als een vrije trap van heel ver weg in de zestien valt. Sta je weer achter en probeer je in de korte tijd die rest nog wat te forceren. Dan valt ook nog de 4-2.” Mark Leijdekker en Tomas Elbersen tillen De Esch in een zetel, maar Tom Simons maakt er kort voor de thee weer een wedstrijd van. Als na de onderbreking Rick-Jan de Groot zijn goaltje meepikt is de strijd weer open. Sjoerd Bos kopt de hoop bij de thuisclub kort voor tijd aan flarden. Als OZC alleen maar denkt aan de gelijkmaker forceren, schiet Koen Vehof het laatste sprankje hoop aan gruzelementen. Eindstand 2-4.

Zaterdag gaat OZC op bezoek bij Voorwaarts V. Op sportpark Twistveen in Westerhaar (gemeente Twenterand). De aftrap is om half drie.

Stand 3D: De Esch 13-29, Hellendoorn 13-28, Bergentheim 13-24 (36-25), Wilhelminaschool 13-24 (23-17), OZC 13-23, Oranje Nassau 13-22, SVVN 13-19, ASV ’57 13-16, AJC ’96 13-15, Mariënberg 13-14, Voorwaarts 13-11 (15-21), DES 13-11 (15-22), Kloosterhaar 13-11 (17-28) en Bruchterveld 13-6.

De Zweef maatje te groot voor sportclub Lemele

LEMELE – Sportclub Lemele stond voor een heidens karwei. Medekoploper De Zweef een halt toeroepen. De bezoekers uit Nijverdal komen deze jaargang voor het eerst uit met een standaardelftal op de zaterdag en het debuut is opzienbarend. Het kan maar zo zijn dat het honderdjarig bestaan (oprichtingsdatum 15 juni 1920) wordt opgesierd met de titel.

Halverwege moet alleen Daarlerveen voorrang worden verleend, enkel op basis van doelsaldo. Qua resultaat kent de thuisploeg een hopeloze voorbereiding op de tweede competitiehelft, met fikse zaadpartijen tegen VSW (6-0) en Zalk (5-0). Gaan die zeperds doorwerken tegen De Zweef? Hoewel niet officieel bevestigd, moeten de staf van de thuisclub hebben gedacht: dit gaat vast niet goed. Arbiter Vos en vlaggenist De Haan. Een vos en een haan, hmmm…, dat is vragen om problemen, misschien is het beter dat Henri Holsappel deze wedstrijd de honneurs waarneemt.

Hoe dan ook, het zal weinig verschil hebben gemaakt. De Zweef was een maatje te groot voor Lemele, iets dat halverwege het duel gonsde langs de lijn en tijdens de pauze in het clubhuis. Het strijd begon dramatisch. Na slechts enkele balomwentelingen lag de bal al achter Ruan Weelink, wiens eerste daad in de wedstrijd was de bal uit het net plukken. Nog voor de blauwwitte verdedigers in de gaten hadden wie pakt wie, penseelde Ruben Timmermans de Derbystar met microprecisie over Weelink tegen het nylon.

Van repareren kwam het nooit. De Nijverdallers zetten de equipe van Mats Timmerman het spreekwoordelijke mes op de keel. Lemele hapte naar lucht. Kwam niet toe aan voetballen. De 0-2 van Robbin van der Lely was een logisch gevolg van de krachtsverhouding op de kunstmat. Wat Timmerman tijdens de onderbreking letterlijk heeft gezegd is niet bekend, maar het zal geen pochen zijn geweest. Feit is wel dat de thuisclub ongemeen fel uit de kleedkamer kwamen. Op het randje. De Zweef begon te piepen, maar het is Vos die de grens bepaalt. Niemand anders.

Het lichte overwicht werd niet omgezet in klinkende munt. Integendeel. Eerste de beste tegenaanval. Wordt nog afgeslagen, maar Sven Kolkman pikt op, draait zich vrij en boem, 0-3. Na deze genadeklap wierp Lemele de handdoek. Nou ja, uitspelen, benen heel houden en volgende week beter. De Zweef vond het prima. Balletje ging van voet naar voet. Wedstrijd gespeeld. Klaar voor vandaag. In de eindfase mocht Daniël Jannink de score een nog beter aanzien geven, gezien vanuit Nijverdals perspectief, 0-4.

Sportclub Lemele reist zaterdag af naar Rijssen. Op sportcomplex het Opbroek is SV Rijssen de tegenstander. Aanvang 14.30 uur.

Stand 4E: Daarlerveen 13-32 (62-12), De Zweef 13-32 (33-11), Blauw Wit ’66 13-31, ATC ’65 13-28, GFC 12-24, Lemele 12-20, SVV ’56 13-20, Heracles 12-16, MVV ’69 12-13, Daarle 13-13, DRC ’12 13-10, Blauwwitters 13-8, sv Rijssen 12-7 en SC Rijssen 12-1.

Opstelling: Weelink; Pouw, Warmelink, Willems en Sander Kleinlugtenbeld; Dijk, Kersjes en Schottert (45. Bakhuis); De Lange (75. Lubbers), Remon Kleinlugtenbeld en Kleinjan.

Rollertje van Wesley Haverkort bezorgt OVC ’21 volle buit

OMMEN – KSC, wat moet je er van zeggen. De Kiel-Schoonoord-Combinatie. Uit de streek van de reuzen Ellert en Brammert. De ploeg van trainer Johan Hollen bezet de meest begeerde positie op de ranglijst en streed een seizoen eerder ook al mee om promotie. In de nacompetitie was de latere promovendus Westerwolde met 5-1 te sterk. Het heeft er voorlopig alle schijn van dat KSC wederom een gooi doet naar de prijzen. Thuisclub OVC ’21 stond voor de klus het gat van zes punten te verkleinen. Afwachten. Wat gaat het worden. De beschermelingen van Freek Goeree zijn net zo wisselvallig als Hollands weer. Wil de runner-up uit Ommen zich mengen in de titelstrijd, dan moet die wisselvalligheid er uit. Winnen van de Drenten en je doet weer mee in 4D. En ja, ja, Wesley Haverkort stond na afloop zwetend en stralend tussen zijn
pa en ma. Nog geen kwartier eerder had de linkervleugelverdediger de thuissupporters met een rollertje in extase gebracht. Nee, de winnende treffer verdiende niet het predicaat ‘doelpunt van het jaar’, zelfs niet
‘doelpunt van de maand’, maar nou ja, lekker belangrijk, het was wel een goal van importantie. Met de enige treffer van de wedstrijd verkleinde OVC ’21 de kloof naar koploper KSC en bracht deze terug tot drie punten. Eerlijk is eerlijk, het kon beide kanten op. “Wie scoort, wint”, hoorde je langs de kant. “Eigenlijk verdient deze wedstrijd geen winnaar”, was een ander geluid. “De gelukkigste heeft gewonnen vandaag”, pufte weer een ander supporter na afloop. Ach ja, soms zit het mee en soms zit het tegen. OVC ’21 en KSC waren aan elkaar gewaagd. Goeree was er ook niet gerust op en meldde zich al voor rust regelmatig aan de lijn. “Meer energie in de wedstrijd. Kom op, gas geven.” Weinig kansen voor rust. Na de thee was de beste kans voor Jeroen Legebeke, die op kracht en karakter de defensie van KSC spleet. De routinier deed alles goed, behalve het laatste zetje. Naast. Aan de andere kant pegelde ‘dirigent’ Lars Haandrikman een vrije trap snoeihard op de kokosnoot van Robin Meijerink, die daarna even dacht dat ie in de zweefmolen op de kermis zat, in plaats van de groene voetbalweide. Als Legebeke even later vanuit een vrije trap van Dennis ter Burg de Derbystar naast prikt, komt een onbeslist dichter en dichter bij. Tot Wesley Haverkort gelooft een diepe bal van Meijerink. Bart Kootstra wordt eruit gelopen en ook doelman Justin Venema komt een fractie te laat. Teentje tegen de bal en tergend langzaam rolt het ronde kreng richting fatale lijn. Gerrit-Jan Ensing onderneemt nog een vermetele poging, maar komt te laat. Goal! Westbroek explodeert. Het is nog even billen knijpen, daarna kunnen de armen ten hemel. OVC ’21 heeft de spanning in 4D teruggebracht.

Stand 4D: KSC 13-29, Sweel 11-28, OVC ’21 13-26, Schoonebeek 13-21 (19-16),
Gasselternijveen 13-21 (24-31), Titan 11-19, Sleen 13-18, Zwartemeerse Boys
12-16, Bargeres 13-16, DSC ’65 12-13, EHS ’85 13-13 (2 punten mindering),
VIOS 13-11, DVC ’59 12-7 en Balkbrug 12-6.

Opstelling: Scholman; Mensinga, Meijerink, De Wit en Haverkort; Ter Burg,
Leon Mulder en Wesley Mulder (54. Van Stegeren); Legebeke (89. Maurice
Mulder), Schokker en Leuninge (65. Verbeek).

Zondag speelt OVC ’21 uit. Op sportcomplex de Weergang in Emmen is EHS ’85
om twee uur de te kloppen opponent.

Sallandia stuit de opmars van Vilsteren

VILSTEREN – In klasse 5F had Sallandia een bliksemstart en stond na zes rondes ongeslagen bovenaan. Daarna kwam de klad er in. Van de zes daaropvolgende duels werd slechts er slechts een omgezet in winst. De formatie van Jeroen Makel maakte een vrije val op de ranglijst. Vilsteren beleefde het omgekeerde. Na een matig begin hervonden de geelhemden zich meer en meer. De laatste drie competitieduels werden omgezet in winst en sport voor sport werd de ladder van 5F beklommen. Morele opsteker in de winterstop was de 3-1 winst op OVC ’21, dat een niveau hoger acteert. Allemaal mooi en aardig, maar het ging zondag weer om de punten. Sallandia bedwingen. Een terugkeer uit de koekstad met een glimlach om de lippen, of straalde het chagrijn van het gelaat van Dik Runherd.

Dat laatste viel wel mee, maar het was een wel terugreis met lege handen. “We hebben vandaag niet verloren van Sallandia, maar van Rick Wolvenne en Marco van Meteren”, sprak Runherd na afloop. “Nummer 9 en 10, wat een toppers. We hadden geen antwoord op die twee. Konden ze niet afstoppen.”
Voor rust ging het lange tijd gelijk op. Tot Wolvenne met de rust in aantocht een gaatje zag. Na de 1-0 raakte Jari Vlierman de paal, anderzijds hield doelman Stefan Hendriks pal na de thee Vilsteren op de been met twee belangrijke reddingen. “Halverwege de tweede helft begon de Van Meeteren-show”, diept Runherd uit zijn geheugen. “Na de 2 en 3-0 van zijn voet werd het een lastig verhaal.”
Even gloort een sprankje hoop aan de horizon als invaller Pim Kamphuis van afstand de Derbystar in de kruising knalt. Even later is diezelfde Kamphuis dicht bij 3-2, maar raakt de buitenkant van de paal. Het is de dekselse Van Meeteren die even later Vilsteren ontneemt van elke illusie. Zijn hattrick betekent einde verhaal, 4-1.

Stand 5F: IJsselstreek 13-35, Raalte 13-31, Mariënheem 13-25, Sallandia 13-24, Epse 12-23, Emst 11-22, CCW ’16 12-15, Vilsteren 13-15, UD 13-14, Terwolde 12-13, Wesepe 13-12, V en L 13-7, Wissel 11-6 (-1) en Go-Ahead 12-5 (-2).

Op de Molenesch ontvangt Vilsteren Emst. De vraag is of de ploeg van Dik Runherd zich kan revancheren voor de 3-0 nederlaag in de openingswedstrijd van dit seizoen. Aftrap: 14.00 uur.

Tom Simons – OZC

Verslagen/Foto: Willem Lampe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.