Veel talent op NK Jongleren in Trefkoele+

DALFSEN – Afgelopen weekend is voor de tweede keer het Open Nederlands Kampioenschap Jongleren gehouden in de Trefkoele+ in Dalfsen. In deze veertiende editie hebben 26 deelnemers meegedaan in competities met ballen, kegels, ringen, passing, diabolo’s en acts.

De competities zijn gejureerd door professionele juryleden vanuit heel Europa, onder andere uit
Duitsland, Frankrijk, Tsjechië, België en Denemarken. Er zijn Masterclasses gehouden in verschillende jongleertechnieken en beginnersworkshops voor bezoekers uit de omgeving. De passingcompetitie zorgde voor een groot spektakel op zaterdag. In deze competitie gooiden twee of meer jongleurs over met ballen en kegels.

Het trio van Roel Post, Harm van der Laan en Maartje Bonarius heeft hierin de eerste plaats bemachtigd, met hun energieke combinatie van sterke techniek en komische uitvoering. De tweede plaats ging naar
Fabian Fehlhaber en Friederike Kraaz, een duo uit Duitsland met hun strakke, technische trucs.

Actcompetitie
Op zaterdagavond vond de actcompetitie plaats, waarin niet alleen werd gekeken naar het jongleerniveau, maar ook naar het showtalent van de deelnemers. De avondvullende show was gevarieerd; uiteenlopend van jongleren met hoeden tot harpspelen op een eenwieler. De competitie is een goed voorbeeld van waar het NK Jongleren voor staat: enerzijds strijden ervaren jongleurs als Frank Garcia en Roel Post om de titel, terwijl tegelijkertijd jonge jongleurs als Idse Tromp en Zjuul Montforts (12 en 15 jaar oud) hun eerste podiumervaring opdeden.

Het was een geslaagd weekend voor zowel de jongleurs als voor de bezoekende Dalfsenaren, waarin veel creatieve shows zijn getoond en veel ervaringen zijn gedeeld. De deelnemers die reeds meer jaren deelnemen gaan ieder jaar vooruit en leren van de feedback die ze ontvangen van de juryleden.

Foto: Johan Bokma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.