Home / Nieuws / Vader en zoon Wennemars dag na elkaar op podium

Vader en zoon Wennemars dag na elkaar op podium

HEERENVEEN – B-junior Joep Wennemars sloot het jaar op oudejaarsdag mooi af met brons bij de Koninklijke Thialf Jeugdwedstrijd door op beide afstanden derde te worden. Deze wedstrijd wordt al 32 jaar georganiseerd door de Heerenveense verenigingen Koninklijke Thialf en HCH.

Foto: Michael Verbeek

Ieder jaar mogen de beste C- en B-junioren uit het hele land hier starten, dit jaar stonden er bijna 160 aan de start. Van de Stokvisdennen deden er vier B-junioren mee en Olaf Vunderink bij de C’s. Hij werd achttiende in het klassement over de sprintafstanden 500 en 1000 meter. Mees Hulst eindigde als negende, Jens Verbeek als zestiende. Loek van Vilsteren schaatste met 39,87 en 1:18,82 als enige twee persoonlijke records en werd 27e.

Een dag later waren de masters om 13:00 als eersten aan de beurt bij het NK marathon in Enschede. Erben Wennemars rijdt dit seizoen geen marathonwedstrijden, maar kon door het openstellen van het NK Marathon bij de masters voor niet-wedstrijdrijders toch meedoen. De mannen op het podium pakten een ronde op een kopgroep die ook al een ronde op het peloton had en winnaar Jeroen Sienot pakte zelfs in zijn eentje nog een ronde op de nummers twee en drie.

Bij de dames was Loes Adegeest van Team Smit Consultancy een van de smaakmakers in een snelle wedstrijd. Zij reed al vroeg in de wedstrijd samen met Ineke Dedden weg, kreeg nog even hulp van ploeggenote Thirza Gorkink, maar kwam niet verder dan een halve ronde voorsprong.

 

Lees ook

Ommen-zuid komt met 235 steunbetuigingen

‘Een ideale oplossing bestaat niet’ OMMEN – “Een oplossing die iedereen tevreden stelt, bestaat helaas …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.