Unieke samenwerking tussen de Historische Vereniging Ni’jluusn van Vrogger en Toneelgroep Oese Volluk

NIEUWLEUSEN – In de aanloop naar de viering van 75 jaar bevrijding geeft de toneelgroep Oese Volluk een eerste gratis voorstelling voor uitsluitend leden van de Historische vereniging. Een komedie over een zwarte bladzijde in onze geschiedenis.

Opoe in the War

Toneelgroep Oese Volluk gaat terug in de tijd omdat ons land 75 jaar geleden bevrijd werd. Tijdens het toneelstuk zijn we te gast in het werkplaatsje van Evert Eijkenaar. Dit hoort bij de houtzagerij van Johanna en Evert die wat afgelegen ligt aan de bosrand. Adrianus is een oude schoolkameraad van Evert en is één van zijn grootste klanten. Wanneer de tweede wereld oorlog uitbreekt is de vriendschap voorbij, omdat Adrianus lid is van de NSB. Adrianus blijft hout bij Evert bestellen en zorgt er ook voor dat de Duitsers hout bij hem bestellen. Wanneer Evert dit weigert dreigt NSB-er Martin zijn bedrijf te vorderen. Dat moeten Evert en Johanna voorkomen omdat er drie onderduikers in de kelder, onder het werkplaatsje zijn verstopt. Wanneer onderduiker Mirjam zwanger raakt, verzint men een list.

Primeur

Niet voor niets hebben de leden van Historische Vereniging Ni’jluusn van vrogger op donderdag 16 januari de primeur. Het Museum Palthehof heeft haar depot geopend voor Oese Volluk om zo authentiek mogelijk voor de dag te komen, in kleding en gebruiksartikelen tijdens de oorlogsdagen 40/45.

De toegang is (uitsluitend) voor de leden gratis. De leden kunnen zich vooraf aanmelden bij Jan Huzen op: 0529-48 27 36 of 06-29 11 33 44. Op donderdag 16 januari moet men zich vóór 19:00 uur gemeld hebben aan de zaal van de Ontmoetingskerk. Leden die zich niet aangemeld hebben kunnen na 19.00 zien of er nog plaats is, want er kunnen maximaal 140 mensen in de zaal, met andere woorden: op tijd aanmelden, want vol is vol. Vooraf en tijdens de pauze worden er loten verkocht. Om 20:00 uur neemt Toneelgroep Oese Volluk het publiek in Ni’jluusn mee noar vrogger.

Na de primeur volgen een aantal voorstellingen in de regio

Een dag later speelt Oese Volluk met en voor Taveno. Deze voorstelling is niet alleen voor leden en donateurs, maar voor iedereen die deze bijzondere voorstelling wil beleven. Voor een groot aantal spelers van de toneelgroep is dit de meest kleurrijke voorstelling uit de reeks omdat de mensen van Taveno al jaren de sterren van de hemel spelen door een gastrol te vervullen. Ook voor deze voorstelling geldt: reserveer op tijd uw kaarten, want vol is vol.

Onderstaande voorstellingen zijn voor jong en oud toegankelijk

Vr. 17 januari Nieuwleusen Ontmoetingskerk, Taveno
Wo. 29 januari Nieuwleusen Ontmoetingskerk, ouderen (aanvang 14:00 uur)
Vr. 31 januari Nieuwleusen Ontmoetingskerk
Za. 8 februari Dedemsvaart Theater de Baron
Za. 29 februari Dalfsen de Overkant, Benefietvoorst. t.b.v. Tour du ALS
Vr. 6 maart Ommen Theater Carrousel, aanvang: 20:00 uur

Kijk voor kaarten en meer info op: www.oesevolluk.nl of bel: 06-33 31 33 55

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.