Uit Hei en Dennen: Tiswattezeggen

Deze uitroep ken ik nog uit mijn jeugdjaren in Ommen. Er hoort nog een smartelijk trekje rond de mond bij. Om dat af te sluiten met “foi foi”. En die uitdrukking komt bij mij op nu ik lees dat Harry en Meghan hun koninklijke bijltje er bij neergooien en met zoontje naar Canada verhuizen.

Hoe moet dat nou verder in Engeland? Oké, de pers kan altijd nog over Andrew heen vallen, maar dat is een gelopen race. Die zien we nooit meer terug. Al die openheid van zaken door doodgewoon menselijk gedrag doet de koninklijke status geen goed hè. Nou ja, in Engeland dan. Daar wordt een Koninklijk figuur geprezen of tot de enkels afgebroken. Bij ons kunnen wat etsen of ameublementen weggemoffeld en verkocht worden, maar daar krijg je geen Nederlander de straat voor op. Dan zie je zo’n canapé of vage ets in de krant en denk je hoogstens “met dat geld kunnen ze in ieder geval weer een sierraadje bij Margarita aanschaffen”.

Tja Engeland, een koningin van 93, die kan nog 10 jaar door. Haar moeder werd met veel geld, paleizen en drank nog 103 jaar oud. Prins Philip heeft zich al wijselijk teruggetrokken in een of ander tochtig kasteel en ziet af en toe zijn koninklijke echtgenote, die haar kroon maar niet af wil geven aan haar bejaarde stoffige Charles. Die mag in haar naam bloedhete landen bezoeken, samen met zijn moedige krom gebukte Camilla.

Ik kan dat stel niet zonder dat geheim opgenomen telefoongesprek zien. Dat je dus in kranten en zelfs tijdens een tv interview wordt geconfronteerd met het sexy telefoontje met je minnares. Ik durf de zinnen niet eens op te schrijven die hij in opgewonden stemming met Camilla deelde. Hij moest dat notabene tijdens een tv-interview verantwoorden. Daarna kon ik hem nooit meer als toekomstig koning zien. Niet omdat hij dit intieme gesprekje had met z’n minnares, dat zie ik als een voortvloeiing uit hun verhouding. Maar goed, zij zijn zo te zien een prima stel met een enorme drukke agenda. Het is de vraag of beiden hun moeder/schoonmoeder overleven.

Als ik aan de wonderlijke wereld van de royals denk, voel ik me diep dankbaar dat ik zo vrij ben als een (oud) vogeltje in de lucht. Vanmiddag ga ik weer met mijn nieuwe senior op pad. Een gezellige interessante heer met leuke verhalen. Toch mis ik meneer Schottert enorm.
Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.