Uit Hei en Dennen: Nieuwjaarsdiner

Vorige week dinsdagmiddag ontvingen we bezoek van het domineesechtpaar dat helaas van Ommen naar Veenendaal verhuisde. Zij kwamen niet alleen om ons te bezoeken en hier te overnachten, maar veel meer om het 60-plus diner op te vrolijken. Hebben we daar dominees voor nodig, vraagt u zich af? Niet voor het gebed, die één minuut stilte krijgen we zelf nog voor elkaar. Maar wel ’ter lering en de vermaak’.

Een aantal keren per jaar worden bij de herenclub ook hun dames uitgenodigd. Wij storten ons dan in het gala en de dames trekken hoge hakken aan. Dit keer vond de bijeenkomst plaats bij hotel/restaurant Wildthout in Ommen. Na de gebruikelijk staande ontvangst met een glaasje champagne in de hand, worden wij uitgenodigd plaats te nemen in het restaurant. Een hele zaal voor ons alleen! De dames mochten kiezen aan welke zijde zij een heer wensten. Dat is niet moeilijk, ze zijn allemaal interessant en vriendelijk. Het oog wil ook wat, zult u denken? Nou en of, ik stortte mij onmiddellijk naast een fraaie heer en kreeg als toegift aan de andere kant ook een pracht exemplaar. De voorzitter van 2019 refereerde aan de bijeenkomsten van het afgelopen jaar, en de voorzitter voor dit jaar, zijnde mijn eigen verloofde kreeg na het voorgerecht het woord.

Ik was al een beetje ingelicht, maar niet bedacht op zijn geweldig humoristische verhaal. Ach, een drankje vooraf maakt de tong wat losser hè. Ik zat enorm trots te zijn! Daar stond hij, jolig, jong en verrassend ontspannen. Om orde te handhaven voor de bijeenkomsten dit jaar had hij een flinke bel meegenomen. We denken dat vrouwen door elkaar heen praten (kippenhok) maar mannen doen dat veel vaker en luider, haantjesgedrag hè. Zijn toespraak was kort en geestig. Dat is niet iedereen gegeven! Tijdens het nagerecht zaten de dames bij elkaar aan tafel. We zijn vertrouwd met elkaar en peinsden over een eventuele vrouwenclub. Dat moet nog handen en voeten krijgen. Wat een mooie prachtige avond met heerlijk eten, verrukkelijke wijnen en een geweldige bediening.
Thuis gekomen bleven we “nog even” met ons gastechtpaar napraten. Whisky erbij? Ach, waarom niet! Uren van gezellige- en interessante ontboezemingen gingen moeiteloos voorbij. Echte aandacht voor elkaar is een groot goed. Onbezorgd je gevoelens delen is een voorrecht. Helaas, de volgende ochtend moest het echtpaar vroeg naar huis terug. Na een knus ontbijt zwaaiden we hen uit. Prachtige vrienden!
Antoinette

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.