Uit Hei en Dennen: Gelukkig Nieuwjaar!

  Het is nu nieuwjaarsdag, dus ik wens u allen een heel gezond fijn 2020. De kruitdampen zijn wat opgetrokken, de mist is gebleven. Wat werd er overdadig en hard geknald dit jaar. Een vrij zinloze actie in die grijze dampige mist. Maar ja, er is veel geld ingestoken dus het moet de lucht in.  En nu begint dat hele nieuwe jaar met weer vele goede voornemens, die zelden stand houden. We zijn gewoonte mensen, dus het goed onderbouwde principe “we roken èn drinken niet meer vanaf nú” is na twee dagen al verworden tot stiekeme trekjes en slokjes in de bijkeuken. Ons kent ons.

  Wij vierden dit jaar kerst in het fraaie Londen, Kent en de Cotswolds. Een geweldig goed georganiseerde busreis van de OAD. Doen we al jaren. Alles valt of staat met de reisleider/buschauffeur en laten wij nou enorm geboft hebben met een bijzonder wijze boeiende humorvolle chauffeur annex reisleider. Klein, rond, wijs en doortastend. Op de veerboot leer je elkaar al beter kennen en vormen zich groepjes. Je sist naar elkaar, dat die geitemien met haar uitgebreide saaie verhalen over haar briljante kinderen gemeden moet worden. Jammer genoeg is zij weer zo ingenomen met ons, dus gedeisd houden is ons devies. Ach, een oude dame, dus nog ouder dan wij, met haar dochter en zij kennen weer de reisleider, lekker aansluiten, goed volk. Je bent nog geen halve dag weg of er vormen zich als vanzelf, groepjes.

  Wat viel er veel te beleven, eerst een middag/avond in Londen, zeker tien keer geweest en wat wilde ik dus graag? Naar de welbekende plekjes rond Piccadilly en Oxford Circus. Ik ben er tig keer geweest, maar verloofde weet na één blik op zijn smartphone hoe je het best kunt lopen. Dat maakt mij vaak nederig en soms ook treurig. Vroeger liepen vrienden, vriendinnen en dochters achter mij aan, mama/Nettie weet het wel. Maar, dit is ook oké en heel ontspannen. Wat hebben we een enorm plezier gehad en vele kastelen, mooie stadjes, lieflijke huisjes, fraaie hotels, prachtige omgevingen gezien. Reizen met een gezelschap is zo veel leuker dan met z’n tweetjes. Je maakt in no time vrienden en hebt zoveel plezier met elkaar. Er was één wat verlegen vrijgezel van rond de 50 in het gezelschap. Twee fraaie seniores vingen hem op en zo beleefde hij toch een fijne onbezorgde reis. Je zorgt voor elkaar.

  Antoinette

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in

  Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.