Sallandia stuit de opmars van Vilsteren

VILSTEREN – In Klasse 5F had Sallandia een bliksemstart en stond na zes rondes ongeslagen bovenaan. Daarna kwam de klad er in. Van de zes daaropvolgende duels werd slechts er slechts een omgezet in winst. De formatie van Jeroen Makel maakte een vrije val op de ranglijst. Vilsteren beleefde het omgekeerde. Na een matig begin hervonden de geelhemden zich meer en meer. De laatste drie competitieduels werden omgezet in winst en sport voor sport werd de ladder van 5F beklommen.

Morele opsteker in de winterstop was de 3-1 winst op OVC ’21, dat een niveau hoger acteert. Allemaal mooi en aardig, maar het ging zondag weer om de punten. Sallandia bedwingen. Een terugkeer uit de koekstad met een glimlach om de lippen, of straalde het chagrijn van het gelaat van Dik Runherd.

Dat laatste viel wel mee, maar het was een wel terugreis met lege handen. “We hebben vandaag niet verloren van Sallandia, maar van Rick Wolvenne en Marco van Meteren”, sprak Runherd na afloop. “Nummer 9 en 10, wat een toppers. We hadden geen antwoord op die twee. Konden ze niet afstoppen.”

Voor rust ging het lange tijd gelijk op. Tot Wolvenne met de rust in aantocht een gaatje zag. Na de 1-0 raakte Jari Vlierman de paal, anderzijds hield doelman Stefan Hendriks pal na de thee Vilsteren op de been met twee belangrijke reddingen. “Halverwege de tweede helft begon de Van Meeteren-show”, diept Runherd uit zijn geheugen. “Na de 2 en 3-0 van zijn voet werd het een lastig verhaal.”

Even gloort een sprankje hoop aan de horizon als invaller Pim Kamphuis van afstand de Derbystar in de kruising knalt. Even later is diezelfde Kamphuis dicht bij 3-2, maar raakt de buitenkant van de paal. Het is de dekselse Van Meeteren die even later Vilsteren ontneemt van elke illusie. Zijn hattrick betekent einde verhaal, 4-1.

Op de Molenesch ontvangt Vilsteren Emst. De vraag is of de ploeg van Dik Runherd zich kan revancheren voor de 3-0 nederlaag in de openingswedstrijd van dit seizoen. Aftrap: 14.00 uur.

Stand 5F: IJsselstreek 13-35, Raalte 13-31, Mariënheem 13-25, Sallandia 13-24, Epse  12-23, Emst 11-22, CCW ’16 12-15, Vilsteren 13-15, UD 13-14, Terwolde 12-13, Wesepe 13-12, V en L 13-7, Wissel 11-6 (-1) en Go-Ahead 12-5 (-2).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.