Rollertje van Wesley Haverkort bezorgt OVC ’21 volle buit

DALFSEN – KSC, wat moet je er van zeggen. De Kiel-Schoonoord-Combinatie. Uit de streek van de reuzen Ellert en Brammert. De ploeg van trainer Johan Hollen bezet de meest begeerde positie op de ranglijst en streed een seizoen eerder ook al mee om promotie. In de nacompetitie was de latere promovendus
Westerwolde met 5-1 te sterk.

Het heeft er voorlopig alle schijn van dat KSC wederom een gooi doet naar de prijzen. Thuisclub OVC ’21 stond voor de klus het gat van zes punten te verkleinen. Afwachten. Wat gaat het worden. De beschermelingen van Freek Goeree zijn net zo wisselvallig als Hollands weer. Wil de runner-up uit Ommen zich mengen in de titelstrijd, dan moet die wisselvalligheid er uit. Winnen van de Drenten en je doet weer mee in 4D.

En ja, ja, Wesley Haverkort stond na afloop zwetend en stralend tussen zijn pa en ma. Nog geen kwartier eerder had de linkervleugelverdediger de thuissupporters met een rollertje in extase gebracht. Nee, de winnende treffer verdiende niet het predicaat ‘doelpunt van het jaar’, zelfs niet ‘doelpunt van de maand’, maar nou ja, lekker belangrijk, het was wel een goal van importantie. Met de enige treffer van de wedstrijd verkleinde OVC ’21 de kloof naar koploper KSC en bracht deze terug tot drie punten.

Eerlijk is eerlijk, het kon beide kanten op. “Wie scoort, wint”, hoorde je langs de kant. “Eigenlijk verdient deze wedstrijd geen winnaar”, was een ander geluid. “De gelukkigste heeft gewonnen vandaag”, pufte weer een ander supporter na afloop. Ach ja, soms zit het mee en soms zit het tegen. OVC ’21 en KSC waren aan elkaar gewaagd. Goeree was er ook niet gerust op en meldde zich al voor rust regelmatig aan de lijn. “Meer energie in de wedstrijd. Kom op, gas geven.”

Weinig kansen voor rust. Na de thee was de beste kans voor Jeroen Legebeke, die op kracht en karakter de defensie van KSC spleet. De routinier deed alles goed, behalve het laatste zetje. Naast. Aan de andere kant pegelde ‘dirigent’ Lars Haandrikman een vrije trap snoeihard op de kokosnoot van Robin Meijerink, die daarna even dacht dat ie in de zweefmolen op de kermis zat, in plaats van de groene voetbalweide.

Als Legebeke even later vanuit een vrije trap van Dennis ter Burg de Derbystar naast prikt, komt een onbeslist dichter en dichter bij. Tot Wesley Haverkort gelooft een diepe bal van Meijerink. Bart Kootstra wordt eruit gelopen en ook doelman Justin Venema komt een fractie te laat. Teentje tegen de bal en tergend langzaam rolt het ronde kreng richting fatale lijn. Gerrit-Jan Ensing onderneemt nog een vermetele poging, maar komt te laat. Goal! Westbroek explodeert. Het is nog even billen knijpen, daarna kunnen de armen ten hemel. OVC ’21 heeft de spanning in 4D teruggebracht.

Zondag speelt OVC ’21 uit. Op sportcomplex de Weergang in Emmen is EHS ’85 om twee uur de te kloppen opponent.

Stand 4D: KSC 13-29, Sweel 11-28, OVC ’21 13-26, Schoonebeek 13-21 (19-16), Gasselternijveen 13-21 (24-31), Titan 11-19, Sleen 13-18, Zwartemeerse Boys 12-16, Bargeres 13-16, DSC ’65 12-13, EHS ’85 13-13 (2 punten mindering), VIOS 13-11, DVC ’59 12-7 en Balkbrug 12-6.

Opstelling: Scholman; Mensinga, Meijerink, De Wit en Haverkort; Ter Burg, Leon Mulder en Wesley Mulder (54. Van Stegeren); Legebeke (89. Maurice Mulder), Schokker en Leuninge (65. Verbeek).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.