Rick Brink opent de E-healthweek Vechtdal

REGIO – Van 28 t/m 30 januari is de E-healthweek Vechtdal. In de E-healthweek kunnen inwoners, patiënten en zorgverleners op een laagdrempelige manier kennis maken met digitale hulpmiddelen in de zorg. Daarnaast is er de aftrap van Zorgtechnologie in het Vechtdal, een samenwerkingsverband van regionale organisaties die samen optrekken om de kennis over e-health te verbinden en te verstevigen zodat betere implementatie van zorgtechnologie kan plaatsvinden.

In heel Nederland worden er tijdens de landelijke E-healthweek activiteiten georganiseerd om de digitale mogelijkheden in de zorg te laten zien. In het Vechtdal kunnen geïnteresseerden drie activiteiten bezoeken.

Zorgtechnologie Vechtdal

Op dinsdag 28 januari om 16:00 uur (inloop 15.45 uur) kunnen genodigden en overige geïnteresseerden de aftrap voor Zorgtechnologie in het Vechtdal en de opening van het nieuwe leslokaal van het Alfa-college bijwonen. Kim Runhaar van de Baalderborg Groep vertelt over de reden van het ontstaan van Zorgtechnologie in het Vechtdal. Het is belangrijk om met elkaar, bijvoorbeeld zorginstellingen, woningcorporaties, gemeente en het onderwijs, samen te werken om de zelfredzaamheid van verschillende groepen te behouden en te vergroten. Rick Brink, de eerste Minister van Gehandicaptenzaken van Nederland, geeft vervolgens de aftrap voor Zorgtechnologie in het Vechtdal en opent de E-healthweek op 28 januari in LOC+ Hardenberg. Jurgen Grobbée, directeur Alfa-college vertelt waarom technologie zo belangrijk is in het zorgonderwijs. Vervolgens opent hij met een aantal studenten feestelijk het nieuwe leslokaal voor de zorgopleiding van het Alfa-college Hardenberg, voorzien van digitale robotpatiënt en andere moderne hulpmiddelen.

Virtuele rondleiding

Op woensdag 29 januari organiseert Saxenburgh een e-healthmarkt in het Röpcke- Zweers ziekenhuis in Hardenberg. Van 11.00 tot 16.00 uur kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers zich in en rondom de centrale hal van het ziekenhuis laten informeren over verschillende (digitale) zorgtoepassingen die nu, en mogelijk in de toekomst, ingezet worden. Een virtuele rondleiding door het nieuwe medisch centrum is ook mogelijk.

Ondersteuning dagelijks leven

Op donderdag 30 januari van 15.30 tot 20.00 uur is er bij de Baalderborg Groep (Van Reeuwijkstraat 50, Ommen) een e-healthmarkt. Hier vind je stands met allerlei hulpmiddelen, die zowel ouderen als mensen met een verstandelijke beperking én hun netwerk kunnen ondersteunen in het dagelijks leven. Denk hierbij aan handige hulpmiddelen voor bijvoorbeeld het eten en slapen, een sta-op bed, apps voor de telefoon of tablet, VR en AR brillen, slimme verlichting, hulpmiddelen met gps, etc. De activiteiten zijn voor iedereen (gratis) toegankelijk.

www.healthweek.net

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.