Politiek verwoord: LPO

Verschillende politieke partijen uit de gemeente geven hun actuele standpunten weer. In deze editie is de LPO aan het woord:

Het jaar 2020 is begonnen. En uiteraard wenst de LPO alle inwoners van de gemeente Ommen het allerbeste voor het nieuwe jaar. Het is niet ongebruikelijk om zo rond de jaarwisseling even stil te staan bij het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar.

Dat hebben we als LPO ook gedaan. De LPO zit nu bijna 2 jaar in de coalitie en hebben in de persoon van Leo Bongers een wethouder in het college. In die periode van bijna 2 jaar heeft de LPO voor veel zaken de aandacht gevraagd en gelukkig ook kunnen realiseren. Een aantal daarvan willen we graag noemen:

Een nieuw parkeerbeleid in het centrum van Ommen
Een veilige oversteekplaats op de Zwolseweg bij de molen
Het mogelijk maken van een natuurbegraafplaats
Een veiligheidsdrempel in Lemele
Realisatie van het fietspad in Varsen
Mogelijkheid voor bouwen in de kleine kernen
Afschaffing hondenbelasting
Extra geld voor de Bissingh
Giethemer kerkpad in strooiroute
Koopzondag

En natuurlijk realiseer je dat niet alleen, maar altijd samen met andere partijen. De LPO laat zich kenmerken als een betrouwbare en constructieve partij die vanuit het algemeen belang zoekt naar de beste oplossingen voor Ommen. Bij het zoeken naar deze oplossingen zoekt de LPO zoveel mogelijk het contact met onze inwoners. Participatie is voor de LPO van groot belang. Naar aanleiding van vragen in de raad door de LPO is de brug in de Dante in beeld gekomen. Samen met inwoners is er gekomen naar de beste oplossing. En die gaat dit voorjaar nog gerealiseerd worden. Dat doen we ook door middel van ons inloopuurtje wat we houden op de maandagavond. Iedereen is daar van harte welkom met vragen of opmerkingen. Gelukkig wordt daar veel gebruik van gemaakt. Ook bezoekt de LPO regelmatig Plaatselijk Belangen en bedrijven binnen de gemeente. Verder hebben we het afgelopen jaar een “Introductiecursus gemeentepolitiek” georganiseerd. Deze cursus bestaat uit 6 avonden waarin op een toegankelijke manier een aantal onderwerpen uit de gemeentepolitiek worden behandeld. Gezien de grote animo en het succes van de cursus zullen we deze in 2020 opnieuw organiseren. Ook u bent daarvoor van harte uitgenodigd.

Vooruitkijken doen we natuurlijk ook. Al beschikt de LPO niet over een glazen bol is het wel duidelijk dat een aantal onderwerpen onze aandacht zullen vragen in 2020. Zo gaat de wijk De Laarakkers aangepakt worden. Ook zal er veel tijd en aandacht besteed worden aan de energietransitie. De veiligheid in het verkeer, de leefbaarheid in de kleine kernen, bouwen voor specifieke doelgroepen, de verkeersafwikkeling rond de Hessel Mulertbrug en de Vechtkade en zo zijn er nog vele zaken te noemen. De LPO wil deze zaken graag met u oppakken. Heel veel mensen hebben goede ideeën en praktische oplossingen voor veel problemen. Zonde om daar geen gebruik van te maken. Dus laat van u horen. Via het inloopspreekuur of via de mail fractielpo@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.