Oranjevereniging en de gemeente zorgen voor veilig vervoer op Koningsdag

OMMEN – De aubade op de ochtend van Koningsdag is ieder jaar een feest, mede door de deelname van zoveel kinderen. Met hun klassen worden de kinderen van school naar het terrein bij Oldenhaghen vervoerd, zodat zij alles goed kunnen ervaren en beleven.

Amerikaanse schoolbussen

Dit jaar ziet het er iets anders uit dan voorgaande jaren. Alle kinderen worden nu van school opgehaald door unieke, gele Amerikaanse schoolbussen. De Oranjevereniging Ommen heeft voor dit alternatief gekozen (i.p.v. de gebruikelijke vrachtwagens) na overleg met de gemeente en politie, in verband met de veiligheid.

Veiligheid voorop

Ieder jaar houdt de Oranjevereniging haar activiteiten nauwkeurig tegen het licht. Eén van de belangrijkste aspecten is veiligheid: Het is belangrijk dat alle deelnemers en bezoekers de activiteiten veilig kunnen bijwonen. De aubade werd bij de evaluatie met de gemeente onderwerp van gesprek. De gemeente heeft verzocht om het vervoer en de opstelling van wagens rond de aubade op het plein, aan te passen. Omdat de Oranjevereniging veel waarde hecht aan het faciliteren van de kinderen naar de aubade en de rit in stand wilde houden, is er gekozen voor de Amerikaanse schoolbus.

Kleurrijk alternatief

De gemeente en de Oranjevereniging zijn enthousiast over het kleurrijke en veilige alternatief. “We hebben voor alle scholen deze bussen vastgelegd. We zijn de gemeente erkentelijk dat zij deze wijziging dit jaar financieel ondersteunt en hopen dat kinderen de rit naar de aubade een hele leuke ervaring vinden. De chauffeurs van de vrachtwagens, die vele jaren de kinderen met veel plezier hebben vervoerd, zijn wij veel dank verschuldigd”, aldus de Oranjevereniging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.