Home / / Ruim 70 blazers bij kampioenschap Midwinterhoornblazen in Dalfsen

Ruim 70 blazers bij kampioenschap Midwinterhoornblazen in Dalfsen

DALFSEN – Afgelopen zaterdag werd het blaastreffen, het open kampioenschap midwinterhoorn blazen in Dalfsen gehouden. De blaasgroep uit Dalfsen (Midwinterhoornblazers Dalfsen e.o.) was deze keer aangewezen om dit evenement te organiseren. De vorige kampioenschappen vonden plaats in het Drentse Zuidwolde.

Het was een treffen voor noord-, midden- en zuid Nederland. Ruim zeventig blazers namen deel aan het evenement. De jury zat in een gesloten ruimte en had geen zicht op de blazers. Zij wist van te voren niet wie er blies en kon hierdoor neutraal beoordelen.

“We jureren op een aantal kenmerken: zuiverheid, melodieuze lijn, harmonieus, vaardigheid en techniek”, zeggen de drie juryleden Freek Klein (eigen muziekwinkel en pianostemmer), Henk Mink en Ruud van der Wulp, beide muziekleraren.“ Wij geven een cijfer van 1 t/m 10, net als vroeger op de lagere school”, grappen de heren. “En natuurlijk altijd met een stimulerende factor.”

Er werd geblazen in vier categorieën: jeugd, senioren met traditionele en gekuipte hoorn en in groepsverband met maximum vijf personen. Deze vertegenwoordigde de verenigingen uit Tubbergen, Eibergen, Epe, Zuidwolde, Hardenberg en Dalfsen. Het evenement vond plaats bij centrum Het Boskamp aan de Sterrebosweg in Dalfsen. De deelnemers en bezoekers konden tevens genieten van een aantal wintergerechten zoals balkenbrij, snert en glühwein. Ook was er een demonstratie midwinterhoorn maken.

De wisselbekers gingen naar: Traditionele hoorn; René Koopman uit Tubbergen (cijfer 8.88). Gekuipte hoorn: Klaas van der Hoek uit Wapenveld (7.54). Jeugd bloazer; Mart Mecklenfeld uit Hardenberg ( 8.21). Als beste groep gingen de Veluwsehoornbloazers (8.21) met de beker naar huis.

Tekst/Foto: Evert Jan Goos

Lees ook

CU Overijssel steekt IC medewerkers appeltje onder de riem

REGIO – De Statenfractie van de ChristenUnie heeft vorige week een waarderingsactie gehouden bij de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.