Ommen zegt 2019 vaarwel met daverend geweld

.

OMMEN – Natuurlijk, het weer zat mee, maar wat een bekijks trok het carbidschieten in Ommen op oudjaarsdag. Honderden fietsen en tientallen auto’s op deze anders zo rustige stee.

Het schieten gebeurde vanaf de nieuwe locatie, een weiland tussen de laatste bebouwing van woonwijk de Strangen en de zeeheldenbuurt en de brink in Arriën. In het weiland waren ongeveer twintig melkbussen ingegraven, plus een gigantische melktank. Achter de hekken stond het publiek met oorbeschermers, dan wel de vingers als bescherming tegen gehoorschade te genieten van de daverende knallen. En ja, als je er dan toch bent.

Na de geluidssalvo kijk je eens wat in het rond en dan is het al snel, “hééé, jij ook hier?” Een treffen van vrienden, buren, familie en kennissen, met de bar in de buurt, ach ja, zo dat dan gaat, haal jij of haal ik? Je kunt ook niet de hele middag koffie drinken, dus alvast een biertje doen, eentje op het oude jaar, of om het af te leren? Enne, wat de kosten betreft, gooi maar wat in de melkbus. Een vrijwillige bijdrage. Waar zie je dat nog? Of sterker, waar kan dat nog, zonder dat mensen daar grandioos, maar toch ietwat kleingeestig misbruik van maken. In Ommen dus. Mooi initiatief.

Niks dan gezelligheid op het malse grasland voor de stulp van de gebroeders Ramaker en in de aanloop naar de woonboerderij van de familie Stegeman. Gelukkig werd er gewaarschuwd als de volgende salvo werd, je zou je anders verslikken in je biertje. Maar, zonder gekheid, een daverend initiatief en over daverend gesproken, goeiemorgen zeg, die tank, wat een bulderende knal! Als de kwade geesten daar niet van op de vlucht slaan… Voor meer beelden zie de facebooksite van het carbid team Ommen.

Foto’s: Willem Lampe

Meer foto's

.
.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.