Oese Volluk speelt met veel verve Opoe in de war

NIEUWLEUSEN – Vrijdagavond 17 januari speelde toneelvereniging Oese Volluk voor een bomvolle zaal de komedie: Opoe in de war. De term bomvol is misschien niet zo gelukkig gekozen, omdat dit stuk de oorlogsjaren 1940 – 1945 bestrijkt. Plaats van handeling is een houtzagerij.

Het verhaal begint met het overvliegen van Duitse bommenwerpers en eindigt met de bevrijding van Nederland. In de tussenliggende jaren wordt de toeschouwer meegenomen in de betekenis van; in oorlog te zijn, steeds minder voedsel te hebben, om verzetswerk te doen. En om onderduikers op te vangen en die buiten het zicht te houden van de Nederlanders, die heulden met de Duitsers. Maar ook; lever je wel hout aan de bezetter of doe je dat niet? En wat heeft dat laatste voor consequenties voor je bedrijf?

Historische beelden

Als je de oorlogsjaren niet meegemaakt hebt, begrijp je na afloop veel beter de verhalen/ de geschiedenis van die jaren. Voor ouderen is het veelal herkenning van een tijd, die de nodige sporen heeft nagelaten. Het toneelspel wordt ondersteund door historische beelden. Oese Volluk schrijft met dit, door eigen leden geschreven stuk, zelf geschiedenis om de oorlogsjaren in deze regio voor het voetlicht te brengen. Naast het uitstekende spel van de leden van de toneelgroep waren er ook gastrollen voor leden van Taveno: voor Niek, Mark, Jannet en Carlo. Voor allen, die het nog niet gezien hebben is dit een aanrader in het jaar dat we de bevrijding vieren om als nog een voorstelling te bezoeken.

www. toneelgroepoesevolluk.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.