‘Nieuwe vriendschappen in de buurt’

DALFSEN/OMMEN – Januari is dè maand om goede voornemens uit te voeren. Om bijvoorbeeld stappen te zetten om nieuwe vrienden maken? Leuke luitjes wil het voor 60-plussers uit Dalfsen en Ommen makkelijker maken om nieuwe maatjes te vinden want die zijn dichterbij dan men denkt.

De initiatiefnemers willen iets doen om eenzaamheid te voorkomen. Meer dan een derde van de Nederlanders heeft eenzaamheidgevoelens, jonge en oudere mensen. Tijdens gesprekken met ouderen ontdekten Ronald, Wilma en Lukas dat veel ouderen moeite hebben om nieuwe maatjes te vinden om samen leuke dingen te doen. Ronald: “Bestaande maatjes vallen soms weg als je ouder wordt en hoe vind je dan nieuwe maatjes voor de gezelligheid of om iets leuks te doen? Met je laptop, je tablet of je smartphone natuurlijk! Jongeren doen dat en ouderen kunnen dat ook.”

Leuke dingen doen
Leuke Luitjes is een website, speciaal voor mensen vanaf 60 jaar. Deelnemers kunnen hier buurtgenoten vinden met dezelfde hobby. Zoek je iemand die dichtbij woont, ook 60 jaar of ouder is en van fietsen, wandelen, of cultuur houdt? Of om samen koffie te  drinken of samen een hapje te eten. Die kun je vinden op  www.leukeluitjes.nl . Na aanmelding kun je zelf nieuwe contacten vinden en gaan kennis maken. Leuke luitjes heeft in heel Nederland al vele honderden nieuwe ontmoetingen tot stand gebracht. En ongeveer de helft van die ontmoetingen leidde tot nieuwe vriendschappen. Bijvoorbeeld Joke: “Ik heb ondertussen al vier keer met Anja afgesproken en er staan nog twee afspraken gepland. Volgens mij is dit een fijn, langdurig contact aan het worden.

Jouw buurt
Alle mensen vanaf 60 jaar zijn welkom bij Leuke Luitjes. Deelname is gratis. Leuke luitjes kan dit gratis doen voor ouderen dankzij steun van fondsen, zoals het Oranjefonds, en door donaties. En ook omdat de mensen achter Leuke luitjes zich onbetaald inzetten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.