Na je 55e sporten met generatiegenoten

OMMEN – Elke al wat oudere sportieveling, laten we zeggen vanaf 55 jaar, is van welkom bij Energy Ommen. Bij de gymnastiekvereniging uit Ommen zijn zowel vrouwen als mannen van gevorderde leeftijd actief, vanuit het project Galm. Deze letters staan voor ‘Groninger Actief Leven Model’ project, dat in september 2001 is opgestart en waar in 2006 nieuw leven is ingeblazen door de gemeente Ommen.

Dit sportproject is speciaal gericht op mannen en vrouwen, in de leeftijd vanaf circa 55 jaar, die al een tijd weinig tot niets aan sport hebben gedaan. Bedoeling is om deze groep uit de luie stoel en in de ‘aan’ beweging te krijgen. Op het moment dat het gemeenteproject ten einde was wilden veel sporters graag op dezelfde voet verder, omdat ze de diversiteit omarmen en een sociale binding hebben opgebouwd. Vanaf mei 2003 is de Galm-groep ondergebracht bij Gymnastiekvereniging Ommen, een van de voorlopers van Energy Ommen.

De lessen zijn vooral gericht op sport en spel. Er is veel variatie, denk aan volleybal, badminton, tennis, hockey, basketbal, trefbal, Dutch tennis en andere balspelen. Ook wordt aandacht geschonken aan kracht- en lenigheidsoefeningen. Het is zeer belangrijk om bij het ouder worden alle aspecten van conditie te blijven trainen, zoals coördinatie, lenigheid, kracht, snelheid en uithoudingsvermogen. Daarnaast blijft het speciaal om mannen en vrouwen in één les samen te zien sporten. Gezelligheid en het sociale aspect staan hoog in het vaandel. Er wordt veel lief en leed met elkaar gedeeld.

Omdat door de jaren heen verschillende sporters noodgedwongen zijn gestopt, kan de Galm-groep nieuwe leden gebruiken. Benieuwd is geraakt en eerst een kijkje nemen? Dat kan! De lessen staan onder leiding van Henk Kampman (06-30955355), op dinsdagavond van 19.30 tot 20.30 uur in sporthal De Slaghen.

www.energy-ommen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.