Mooie opbrengst nieuwjaarsduik Dalfsen

DALFSEN – De nieuwjaarsduik ‘ALS Dalfsen duikt’ leverde ook dit jaar een prachtig bedrag op voor de strijd tegen ALS. Het totaalbedrag van deze zesde editie was 6445.40 euro.

Meer dan 120 deelnemers en meer toeschouwers dan ooit, genoten van het duikmoment. Dit jaar nam er ook een groot team deel aan de nieuwjaarsduik; maar liefst achttien medewerkers/vrijwilligers van woonzorgcentrum Rosengaerde gingen voor het goede doel de Vecht in.

Agnes Wesselink lid van dit team, won met haar originele outfit de beker. Het Rosengaerdeteam had zich bovendien laten sponsoren en dat leverde ruim 800 euro op. De sponsoractie van Jan Ardesch van de Toerclub Dalfsen was dit jaar eveneens succesvol met een opbrengst van bijna 1000 euro. De actie voor Maurits von Martels leverde 495 euro op. Veel andere deelnemers hadden zich ook laten sponsoren of hadden een oliebollenactie georganiseerd. Ook zij kwamen tot mooie bedragen. De opbrengst van de collecte onder de toeschouwers was 580 euro.

‘Wie niet duikt, dokt’, was ook deze keer het motto. Het ALS Team Dalfsen is blij met de geweldige inzet van zoveel mensen voor de strijd tegen ALS. Helaas kwam één persoon te vallen met een knieblessure tot gevolg. Het EHBO-team kwam onmiddellijk in actie en zorgde de reddingsbrigade voor de noodzakelijke veiligheid in het water. Alle deelnemers kregen de felbegeerde UNOX muts, een kop hete snert en een origineel duikheldenoorkonde.

De organisatie Team ALS Dalfsen herinnert iedereen nog even aan de Vechtdal Wandeldag. Deze vindt plaats op zaterdag 16 mei 2020.

Foto: Evert Jan Goos

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.