Langer thuiswonen met gebruik van slimme technische snufjes

DALFSEN – Het is de wens van veel inwoners en hun naasten om tot op hoge leeftijd in hun eigen vertrouwde omgeving te kunnen blijven wonen. Het liefst zo comfortabel, zelfstandig en veilig mogelijk. Gelukkig is er met slimme technologie veel mogelijk om die wens waar te maken. In Dalfsen heeft een aantal inwoners hiermee al goede en plezierige ervaring opgedaan. Deze eerste successen worden in Dalfsen de komende drie jaar uitgebreid tot 400 inwoners. Het project heet SET en staat voor Stimulering EHealth Thuis. Met andere woorden: met technische snufjes langer thuis kunnen wonen.

De basis in Dalfsen is al gelegd met de Uitprobeer Dienst Dalfsen. Dat gebeurt in samenwerking met Saam Welzijn, de Bibliotheek, Woningcorporatie Vechthorst- en VechtdalWonen en Rosengaerde. De inwoners werken met de zeer gebruiksvriendelijke Compaan tablet. Via deze tablet kan met Apps een beroep worden gedaan op het eigen netwerk zoals snel contact met de kinderen. Maar ook op Dag! en Doen bekijken wat er aan activiteiten is in Dalfsen en daarbij vervoer via Automaatje regelen. En zelfs het luisteren naar een kerkdienst kan online worden gevolgd. Maar ook het contact met bijvoorbeeld de thuiszorg, een maatschappelijk begeleider, de wijkverpleegkundige of een behandelaar wordt zo eenvoudig gemaakt.

Er zijn al veel mooie voorbeelden van hoe in de praktijk inwoners hierdoor langer comfortabel, zelfstandig en veilig thuis kunnen blijven wonen. Zo zei een oudere inwoner: “Ik voel mij trots omdat ik jullie moderne tijd nu beter begrijp en mee kan blijven doen.” En een dochter van haar vader kan zo weer genieten van een goede nachtrust waardoor het overdag ook gemakkelijker is om de zorg voor vader vol te houden.

Om EHealth onder de aandacht te brengen en het plezier en gemak van alle technische snufjes te laten zien houdt het SET team drie bijeenkomsten. Het thema is zien, doen en ervaren! Namens de gemeente Dalfsen zal de wethouder de opening verrichten en inwoners vertellen over hun ervaring!

Donderdag 30 januari in De Mozaïek in Lemelerveld van 15.00 tot 16.30 en vrijdag 31 januari in De Trefkoele+ in Dalfsen van 15.00 tot 16.30. Aanmelden is niet nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.