Kunstkring Ommen voor de laatste keer in Dalmsholte

DALMSHOLTE – Op zondagmiddag 26 januari luidt barokensemble La Primavera het nieuwe jaar in bij Kunstkring Ommen. Dit is meteen ook de laatste keer dat Kunstkring Ommen te gast is in het Muziekgebouw in Dalmsholte.

La Primavera (‘de lente’) bestaat uit drie leden: Anabela Marcos, sopraan, Michiel Niessen, arciliuto en vihuela en Maaike Boekholt, viola da gamba. De arciliuto en vihuela zijn Renaissance-familieleden van de luit. La Primavera voert dan ook werken uit die dateren uit de vroege en late Renaissance: natuurlijk van Monteverdi en Purcell, maar ook van John Dowland en minder bekende componisten als Marin Marais en Michel Lambert. Zoals de bezoekers van de Kunstkring-concerten gewend zijn, zullen de musici tussendoor toelichting geven bij de werken die ze uitvoeren.

Sinds haar oprichting in 1995 was La Primavera te horen op belangrijke podia en prestigieuze festivals in vele Europese landen. In Nederland zijn ze geregeld te horen op het Festival Oude Muziek en in het Concertgebouw.

Het huisconcert van Kunstkring Ommen begint op 26 januari om 15.00 uur in concertzaal ‘Het Muziekgebouw’ aan de Goosdijk 5 in Dalmsholte. Ook niet-leden zijn hartelijk welkom. Wel is aanmelden nodig vanwege het aantal beschikbare plaatsen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via tel. 038 3318963 of 0529 – 457548. De toegangsprijs voor niet-leden is 17,00 euro.

Aanstaande zondag is de allerlaatste kans om een concert bij te wonen in het unieke Muziekgebouw in Dalmsholte. Het volgende huisconcert van Kunstkring Ommen, op zondagmiddag 23 februari, vindt eenmalig plaats bij Golfclub Hooge Graven. Met ingang van 22 maart worden de Kunstkringconcerten gegeven in het Landgoedcentrum Vilsteren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.