Koorproject Meesters en Gezellen wederom in de Grote Kerk in Dalfsen

DALFSEN – Op vrijdagavond 7 februari aanstaande komen de Meesters en Gezellen opnieuw voor een uitvoering naar De Grote Kerk te Dalfsen. Dit keer staat het projectkoor onder leiding van Mathieu Romano, dirigent van het Ensemble Aedes uit Parijs. Hij wordt ondersteund door zangcoach Geert Berghs, initiatiefnemer van het project.

Het concert heeft als motto “La liberté Intérieure”: je bent alleen van binnen echt vrij, zoals de gedichten van de gevangenen in de liederencyclus Instant Limites (2012) van de componist Philippe Hersant zo prachtig uitdrukken. Naast deze en andere werken van Hersant (1948 – ) worden liederen uitgevoerd van Fransis Poulenc (1899 – 1963), Barbara (1930 – 1997) en Jacques Brel (1929 – 1978). Hoeveel Franser kun je leren zingen met Fransen?

Ieder land heeft zijn eigen koorcultuur. Vorig jaar had de dirigent van het Helsinki Kamerkoor Nils Schweckendiek zijn “eigen Meesters” meegenomen. Dit jaar heeft de Franse dirigent ook vier Meesters meegenomen van zijn Franse Ensemble Aedes: Laura Holm (sopraan), Lala Cortes Calafell (alt), Anthony Lo Papa (tenor) en Igor Bouin (bas).

Iedere stemgroep bestaat uit een Meester en vijf Gezellen. In tien oefendagen smeedt de dirigent de Meesters en Gezellen tot een koor met een prachtige samenklank. Door de alom geroemde akoestiek van de Grote Kerk in Dalfsen komt dit volledig tot zijn recht en kan men genieten van hoogstaande, adembenemende koormuziek. Het project Meesters en Gezellen is in 2011 opgezet om professioneel opgeleide, jonge (solo)zangers te bekwamen in het zogenaamde ensemble zingen, het samen zingen in een koor. Enkele maanden voor de repetities beginnen, kunnen jonge, getalenteerde zangers uit heel Europa zich aanmelden voor de audities van dit project, Na de selectie blijven er 20 zangers over, ‘de Gezellen’.

In tegenstelling tot eerdere jaren wordt de uitvoering niet gehouden op een zondagmiddag, maar op vrijdagavond 7 februari om 20.30 uur in De Grote Kerk, Kerkplein 31 te Dalfsen. De kerk is open om 19.45 uur. De toegangsprijs is in de voorverkoop 15,50 euro en 17,50 euro in de kerk. Voor kaartverkoop kunt u terecht bij www.cultureelcafedalfsen.nl en de Read Shop of Primera te Dalfsen. Voor meer informatie, zie www. cultureelcafedalfsen.nl, of bel 0529-432798.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.